26 octombrie 2015

Luna Plina pe axa Scorpion Taur 27 octombrie 2015




Aceasta nu este o pipa - Rene Magritte
In 1928 pictorul Belgian Renee Magritte a pictat un tablou reprezentand o pipa sub care a scris: “Aceasta nu este o pipa”. Toata lumea a intrat intr-o polemica cu privire la aceasta imagine. Parea idea perfecta pentru un discurs absurd, suprarealist. Si totusi. 

Magritte a explicat ca pipa picatata de el nu este o pipa propriu zisa pentru ca nu putea fi nici tinuta in mana, nici umpluta cu tutun, nici aprinsa, si nici nu se putea fuma cu ea. Absurd ar fi fost de fapt sa scrie “Aceasta este pipa”. Magritte a demonstrate felul nostrum absurd de a lua imaginea unei realitati drept realitatea insasi. Nu e absurd, e hiperrealitate. Dar avand in vedere polemicile create, e de fapt suprarealitatea. 

Parafrazandu-l pe Magritte, din punct de vedere asrologic as putea spune: “Acesta nu este un articol despre Luna plina in Taur”.

Atunci cand scriem un articol despre Luna plina ne referim de fapt la opozitia care se formeaza intre Soare si Luna. Este momentul central din ciclul Soare-Luna care debuteaza o data cu Luna noua sau conjunctia Soare-Luna. Soarele are o miscare mai inceata decat Luna, asa incat el este punctual de referinta, elemental principal in raport de care ne construim discursul astrologic. Nu vorbim despre Luna plina in Taur. Vorbim de fapt despre opozitia Soare-Luna. Luna plina pe axa Scorpion-Taur.
“Aceasta nu este o pipa”.
“Acesta nu este un articol despre Luna plina in Taur”.
Aceasta este o imagine a unei pipe.
Acesta este un articol despre opozitia Soare-Luna pe axa Scorpion-Taur.

Dangerous Liaisons - Rene Magritte
Suprarealitatea unui tablou hiperrealist ce pune in discutie un discurs absurd.
Scorpion.
Profund. Penetrant. Cautarea realitatii dincolo de imaginea de convenienta. Discurs psihologic. Intrebari care nu cauta un raspuns, ci intrebarea corecta. Paradoxul logicii. Atentia la detalii care descompun o persoana pentru a recrea intreg universul ei.

Opozitia Soare-Luna.
Sparge-te intr-o mie de fragmente de emotii pentru ca abia dup ace vei reusi sa le lipesti pe toate la loc, te vei fi inteles cu adevarat, vei sti care e rolul fiecareia in parte.

Opozitia Luna-Soare.
Ia toate emotiile neintelese din tine si foloseste-le, oricat de lipsit de logica ar parea, pemntru ca nu sti cum sa le folosesti, daca nu sunt intelese. Dar altfel cum sa le intelegi?

A friend of order - Rene Magritte

Exercitiu:

Acesta sunt eu.
Pune cinci cuvinte despre tine.

Nu te gandi prea mult. Doar pune mana pe o bucata de hartie si pe un pix si scrie. Ai fix 10 secunde. Nu citi mai departe acest articol fara sa faci acest lucru, pentru ca nu te vei alege cu nimic de pe urma lui. Va fi doar un articol despre “Luna plina in Taur” din multe altele. Si am spus ca nu este un astfel de articol. Pix si hartie.

Portrait of Stephy Langui - Rene Magritte

Ce ai scris? Citeste. Asta esti tu? Sau este imaginea ta despre tine? Chiar asa esti sau asa te percepi tu pe tine? Sau as ate percep cei din jur pe tine? Sau de fapt asta cauti?

Aceasta nu este o pipa.
Acesta nu esti tu.
Aceasta este o imagine a unei pipe.
Aceasta este o imagine a ta.
The Human Condition - Rene Magritte

Attempting the Impossible - Rene Magritte

Daca ai scris... 

Dragoste… este ceea ce cauti
Frumos… este felul cum te vad cei din jur.
Atentie… este ceea ce ai nevoie.
Perseverenta… este felul cum te lupti cu viata.
Onestitate… este ceea ce doresti de la cei din jur.

Intrebarea ramane… Cine esti tu?

Eterna dilema scorpionica.  Cauta raspunsul dincolo de raspuns. Hiperrealitatea dincolo de realitate. Cine esti tu de fapt, dincolo de imaginea ta.


Raspusul acestei Luni pline e acolo undeva, daca stii cum sa pui intrebarea. Realitatea concreta a Taurului pusa fata in fata cu profunzimea psihologica a Scorpionului. Suprarealitatea ce le uneste pe ambele:  Soarele din Scorpion face trigon la Neptun din Pesti, iar Luna din Taur face sextil  la Neptun din Pesti. Tiparele unui mental social care trebuie sparte pentru a gasi raspunsul: careul Neptun din Pesti – Saturn din Sagetator. Hiperrealitatea in care te dezvolti: Pluton din Capricorn (guvernatorul Scorpionului, in care este Soarele ) in trigon cu Venus din Fecioara (guvernatoarea Taurului, in care este Luna). Ganduri, intrebari, cuvinte, care trebuie sa isi gaseasca propiul raspuns, dincolo de imaginile clasice ale realitatii: Mercur in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec.

Luna plina este in general un moment in care suntem sau ne simtim rascoliti in interior. Luna plina cu Soarele in Scropion e ca un clocot. Ceea ce este undeva adanc ingropat va iesi afara, fie ca stim sa recunoastem sau nu acest lucru. Folositi acest moment pentru o analiza interioara profunda. Cautati sensul adevarului vostru.
La Clairvoyance - Rene Magritte

Acesta nu este un articol despre Luna plina in Taur. Acesta este un articol despre Luna Plina care implica Soarele in Scorpion In opozitie cu Luna in Taur.

Acesta este un articol despre tine.

Cine esti tu?
Not to Be Reproduced - Rene Magritte
Pictorul Rene Magritte are in astrograma natala Soarele in Scorpion.

Se recomanda citirea cu atentie a articolului si analiza tranzitelor in curs. Daca apar intrebari cu privire la astrograma personala, adresati-va astrologului.

Un comentariu:

  1. Mi-a placut mult articolul si, am reusit sa-l 'aplic' la propria-mi persoana, cu sinceritate; am reusit sa mai descopar cateva aspecte pe care le trecusem...cu vederea. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere