14 iulie 2015

Luna Noua in Rac 16 iulie 2015





Cutia Pandorei a Subconstientului nostru

Fiecare dintre noi avem o cutie, un sertar, un borcan in care pastram amintiri: o pietricica, un inel, o fotografie. Le avem din copilarie sau le-am adunat de-a lungul vietii. Poate am uitat deja pe unde le-am pus ori stau ascunse printr-un colt de casa. Ani la randul le acopera praful. Si totusi intr-o zi le redescoperim. “ Ce veche pare cutia! Si e mult mai mica decat mi-o aminteam. Are balamalele ruginite. Ma gandesc sa o arunc. Ce sa mai fac cu ea?” O atingi, si condus de un impuls, o deschizi.

Ochii vad cateva obiecte vechi.
Moment of Discovery - Daniel Gerhartz
Sufletul tresare.
Amintiri izvorate din subconstient ies la iveala si te inconjoara.

Durere. Lacrimi. Bucurie. Ura. Iubire. Revolta. Antipatie. Prietenie.

Un inel…prima dovada de iubire.
Ultima scrisoare a mamei.
Prima suvita de par a copilului tau.
Jurnalul din liceu.
Fotografia bunicilor.
Verigheta pe care el ti-a lasat-o cand a plecat.

Cutia Pandorei.

Viata pe care ti-o tii in propriile maini.
Amintiri eliberate.
Emotii subconstiente.

Ce faci cu toate acestea?


Luna Noua din 16 iulie 2015 se formeaza in semnul Racului, domiciliul Lunii, in casa I: este vorba de emotiile Mele, familia Mea, originile Mele, sufletul Meu. Tot in Rac sunt si Marte si Mercur, in conjunctie. Trebuie sa vorbim despre toate acestea si sa actionam pentru a le constientiza. Nu este usor,dar este necesar pentru ca rand pe rand, planetele din Rac au fost (Soare, Luna) sau sunt (Mercur, Marte) in opozitie cu Pluto din Capricorn. Sondam adanc in subconstientul nostru. Este momentul sa ne dam seama ce reziduuri am adunat inauntru nostru ca reactie la oamenii din jur (Pluto din Capricorn este in casa VII). 

Atentie insa la modul de exprimare si la procesul de afirmare a dorintelor noastre: planetele din Rac formeaza careuri catre Uranus din Berbec. Nevoia de eliberare sufleteasca este atat de intensa si de spontana incat ii poate lua prin surprindere pe ceilalti. Reactiile pot fi exacerbate sau violente.

Este ca si cum am deschide brusc (Uranus in Berbec) o cutie a Pandorei (Luna Noua in Rac) a subconstientului nostru (Pluto in Capricorn). Energia emotionala eliberata este deosebit de puternica. Ii putem face fata? Suntem destul de maturi pentru a folosi acesta oportunitate? Sau ne lasam coplesiti de frica si incercam sa inchidem inapoi aceasta bresa catre sufletul nostru?


Pandora - Thomas Benjamin Kennington
Uitandu-ne pe astrograma momentului, observam un alt aspect interesant: Venus in Leu este in careu cu Saturn retrograd din Scorpion. 

Ne incearca pareri de rau sau sentimente de neimplinire in viata amoroasa: “Oare sunt in relatia potrivita? De ce ma simt singur in relatie? Ce puteam face mai mult pentru relatia care tocmai s-a sfarsit?” Da, te bati cu pumnul in piept ca esti puternic si o poti lua mereu de la inceput (conjunctia Venus Jupiter din Leu), dar regretele si intrebarile stau undeva ascunse si nu-ti dau pace.

E ca si cum ai privi in cutia ta cu amintiri si ti-ai spune: “Ce colectie grozava!” dar “Oare unde am ratacit colierul de perle de la strabunica?”

Sau ca si cum te-ai felicita: “Eu am trecut cu bine peste despartirea de fostul/fosta si sunt gata de o noua relatie.” dar “De ce oare inca dor atat de tare amintirile?”

Ce putem face?
Ce ne aduce bun aceasta Luna Noua?

Se povesteste ca atunci cand Pandora a deschis cutia, ea a eliberat toate relele lumii. Pe fundul cutiei a ramas insa ceva: Speranta. Oamenii se confrunta de atunci cu frica, ura, violenta, razboi, foamete, dar merg inainte pastrand speranta in suflet.

Speranta acestei Luni Noi este Vindecarea.  Astrograma momentului este luminata de o configuratie astrologica numita Zmeu: Soare Luna in Rac, Saturn in Scorpion, Kiron in Pesti, Lilith in Fecioara. Kiron din Pesti este varful Zmeului, cel care inalta si duce mai departe speranta vindecarii sufletesti prin spiritualitate si credinta.

Pandora - Tom Bradshaw
Sa luam iar in maini cutia veche plina de amintiri, sa ne asezam alaturi de o persoana draga si sa-i povestim durerea si bucuria noastra. Sa radem si sa plangem, sa facem ordine printre lucrurile din trecut. Sa aruncam obiectele sau emotiile dureroase, care nu ne mai apartin. Suna-l pe fostul/fosta si da-i inapoi verigheta. Intelege ca nu poti pastra pentru totdeauna oamenii sau clipele frumoase din viata, dar datorita lor ai ajuns omul care esti in ziua de azi. Citeste ultima scrisoare a mamei, si-i vei auzi glasul din cer. Citeste jurnalul din liceu, si-ti vei auzi glasul tineretii. Inrameaza fotografia bunicilor pentru ca de acum ei iti vor zambi in fiecare dimineata.

Alege impreuna cu persoana draga de langa tine un obiect simbol al iubirii dintre voi. 

Inchide cutia.
Dar nu-ti inchide sufletul.
Pastreaza speranta.

Pentru a intelege ce se afla in cutia Pandorei a sufletului vostru, priviti astrograma natala personala prin prisma tranzitelor actuale. Fiecare dintre noi suntem unici.

Daca v-a placut acest articol si doriti sa urmariti in continuare articolele care apar, va rog sa dati Like la Pagina Facebook https://www.facebook.com/alinaastro?fref=nf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu