23 iunie 2015

Simbolul Sabian al zilei: 92 grade (2 grade Rac)



Un om pe un covor fermecat observa peisaje vaste sub el


Victor Vasnetsov  - The Magic Carpet (Covorul fermecat)
Cuvante cheie: Observatii elevate

Simbolistica: Abilitatea de a-ti dezvolta constiinta, trecand la un nivel superior de gandire si intuitie.

Pozitiv: Nivel superior de luciditate si viziune ampla a situatiei.
Negativ: Pierderea contactului cu realitatea.

Din timp in timp constiinta trebuie sa treaca la un nivel superior. Iti iei un moment de contemplatie asupra a ceea ce esti si incotro te indrepti.  Tragi concluzii cu luciditate daca esti in stare, sau doar te ascunzi de realitate si iti plangi de mila daca nu esti suficient de obiectiv.

Sa aruncam o privire si asupra tranzitelor astrologice. Despre cum simtim trigonul Jupiter in Leu – Uranus in Berbec si careul Mercur in Gemeni – Neptun in Pesti am scris deja aici. Ieri si azi insa aceste doua aspect s-au implinit la grad exact si trebuie sa ajungem la niste concluzii pe baza parcursului lor pana in acest punct.

Trigonul Jupiter in Leu – Uranus in Berbec

Acest trigon si-a facut resimtite efectele inca din toamna anului trecut. El s-a implinit de trei ori:
25 septembrie 2014 – cu Jupiter direct si Uranus retrograd
3 martie 2015 – cu Jupiter retrograd si Uranus direct
22 iunie 2015 – cu Jupiter si Uranus, ambele in miscare directa.

Ganditi-va un pic la primele doua date anterioare si formulate concluzii pentru perioada aceasta. Ce ati inceput cu forta si dinamism in a doua jumatate a lunii septembrie, convinsi fiind ca aveti nevoie de o schimbare? Ce a intervenit la inceputul lunii martie? Ce aveti de gand sa faceti acum pentru a finaliza ce ati inceput?

Mercur in Gemeni – Neptun in Pesti

Si acest careu s-a implinit de trei ori:
9 mai 2015 – cu Mercur si Neptun, ambele in miscare directa
28 mai 2015 – cu Mercur retrograd si Neptun direct
23 iunie 2015 – cu Mercur direct si Neptun retrograd

La fel ca in situatia de mai sus, dati-va singuri niste raspunsuri. Ce ganduri sau griji nu va dau pace incepand cu prima jumatate a lunii mai? Unde v-ati simtit blocati in a doua jumatate a lunii mai? De ce incepand cu aceste zile in care ne aflam sunt puse pe tapet problemele de atunci si acum trebuie neaparat sa le gasim o rezolvare?

Acum ganditi-va iar la simbolistica gradului sabian analizat azi. Raspunsurile stau in noi insine. Daca aven puterea de a fi sinceri cu noi insine, putem “zbura” mai departe in viata. Daca asteptam raspunsurile de la altii, ne alegem doar cu o poveste frumoasa.


Pictura aleasa pentru a ilustra gradul sabian de azi apartine lui Victor Vasnețov (1848 – 1926) si se intituleaza Covorul fermecat (The Magic Carpet). Artistul rus a realizat in special tablouri cu subiecte mitologice si folclorice. El a fost descris ca fiind co-fondatorul modernismului folclorist/romantic din pictura rusă și o figură cheie a mișcării revivaliste în arta rusă. (wikipedia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu