04 iulie 2014

Poti scoate in lumina puterea ta interioara? Opozitia Soare in Rac - Pluto in Capricorn





Howard David Johnson - Muse of Fire

“Se spune că în timpuri imemorabile,orice om era înzestrat cu un har divin. De teamă să nu-i complexeze pe zei, Brahma, zeul suprem, s-a hotărât , într-o zi, să-i deposedeze pe oameni de acest dar. Ca urmare, slujitorii lui Brahma au sugerat ca divinul din om să fie ascuns în adâncurile pământului. Stăpânul s-a opus, pentru că ştia că oamenii, cu spiritul lor iscoditor, vor sfredeli măruntaiele pământului, iar această ascunzătoare nu era deloc sigură.
Atunci, slujitorii lui Brahma au propus ca această comoară a oamenilor să fie ascunsă în adâncurile oceanelor. Stăpânul a obiectat din nou, sugerând că şi acolo comoara este în pericol. Printre stele atunci, au spus slujitorii, într-o ultimă încercare de a da o soluţie. “Îi ştiu pe oameni prea bine, curiozitatea îi va împinge să exploreze întreg universul, nici acolo nu e sigur.” Şi pentru că toţi slujitorii erau într-o pană de inspiraţie, Brahma însuşi a dezlegat problema, propunând ca harul divin să fie ascuns acolo unde acesta nu îl va căuta niciodată, adică în profunzimile propriei sale fiinţe.
Ei bine, continuă legenda, din acele timpuri uitate, omul a căutat peste tot: în adâncurile pământului, a coborât în lumea de corali a mărilor, a cercetat spaţiul în căutarea acelui lucru minunat, care există în fiecare om, în regatul său interior. ”
(sursa: Incursiuni în creatologie, Anca Munteanu)

Puterea noastra interioara sta adanc si profund ingropata in noi insine. Este energia vitala care ne da curajul sa luptam in viata. Este motorul actiunilor noastre. Trebuie sa ne vedem si sa ne acceptam asa cum suntem, sa ne valorificam punctele forte, sa avem vointa sa scapam de masti si de prejudecati. Constiinta propriei valori si intelegerea sensului existentei nostre sta la baza personalitatii umane. Este necesar sa avem o motivatie interna pe care sa o transformam intr-o misiune externa.

Howard David Johnson - The Archangel Raphael

Atunci cand dam peste greutati, rezolvarea acestora incepe din interior si solutiile vor fi proiectate cu toata forta inspre exterior. Sunt cativa pasi care trebuie urmati: 

-          Depistarea problemei
-          Punerea intrebarilor corecte
-          Procesul de gandire asupra acestora
-          Gasirea raspunsurilor
-          Integrarea raspunsurilor in propriul sitem de valori
-          Integrarea raspunsurilor in sistemul de valori social in care traim
-          Decizia / Hotararea
-          Actiunea
-          Concentrarea pe actiune
-          Perseverarea in vederea atingerii scopurilor

Tot acest proces are loc din interior spre exterior. Puterea interioara consta in motivatia, vointa si hotararea noastra de a ne atinge scopurile.Puterea exterioara se concretizeaza in atingerea efectiva a scopurilor, prin actiune, concentrare si perseverare, materializarea efectiva.
Unde putem gresi?  Unde se darama totul? Atunci cand consideram ca nu putem realiza ceva. Ce inseamna acest lucru? Ca nu avem incredere in noi, ca nu vedem ca suntem destul de buni.  Atunci totul se prabuseste. Si nici nu mai conteaza actiunile exterioare. Suntem autoinvinsi de la inceput in interiorul nostru. 

Zilele acestea asistam la opozitia dintre Soare in zodia Rac si Pluto in zodia Capricorn. 

Soarele ne reprezinta pe noi insine, personalitatea noastra. Pluto este capacitatea de transformare, regenerare interioara. Soarele este guvernatorul Leului, Pluto, al Scorpionului: lumina/intuneric, extrovertit/introvertit, dezvaluire/secrete, creativitate/distrugere, constiinta de sine/ subconstient profund. Puse fata in fata dau nastere unei crize pentru a ne gasi in noi insine puterea de exprimare in exterior. Poate pentru acest lucru avem nevoie sa facem schimbari, transformari profunde, sa renuntam la obiceiurile sau conceptiile care ne blocheaza sau ne trag inapoi. Trebuie sa ne constientizam fricile. Opozitia din partea altora sau obstacolelel intalnite vin tocmai pentru a ne pune pe noi fata in fata cu temerile noastre. Daca suntem puternici, constientizam cum anume trebuie sa luptam cu viata, cum sa rezistam in situatii de forta. Daca ne consideram slabi, trebuie sa realizam ca avem nevoie sa ne regeneram si sa gasim puterea in noi insine.

Oricum ar fi, pe aceasta opozitie Soare Pluto se creeaza o puternica presiune psihologica interioara. Sunt scoase la lumina (Soare in Rac in casa X) conflicte adanc ingropate (Pluto in Capricorn in casa IV). Aceste conflicte sunt in special emotionale (Soarele in zodia Rac, zodie guvernata de Luna), rezultate din blocaje subconstiente (Pluto in zodia Capricornului, guvernata de Saturn). Pendulam intre nevoie de exprimare a sinelui si protejarea forului nostrum interior. In sens negativ, poate rezulta o frica de a pierde controlul, o teama de expunere emotionala, vulnerabiolite, criza de personalitate. In sens pozitiv, constientizam ce anume trebuie sa transformam in noi insine, ce si cum anume trebuie sa constientizam pentru a ne gasi puterea interioara pe care sa o proiectam in vointa si actiune exterioara. 

Sa aruncam o privire pe astrograma momentului  opozitiei Soare Pluto, care se implineste exact pe 4 iulie 2014, ora 11:03, la gradul 12 pe axa Rac Capricorn, pe casele X-IV, dar ale carei efecte le simtim cu aproximatie in perioada 28 iunie-11 iulie 2014. 


Actorul principal este Soarele, exprimarea sinelui nostru constient, aflat in zodia Rac (suflet, emotie) in casa X (scena publica). Soarele este provocat de Pluto (subconstient, transformare, secrete, jocuri de culise), care se gaseste in Capricorn (structurare, constructie) in casa IV (familie, camin, forul nostrum interior ).
Ies la iveala , in lumina, anumite decizii interioare. Cum anume? Sa ne uitam la celelalte aspecte pe care le fac planetele prinse in aceasta opozitie. Avem spectacol complet in doua acte. 

Soarele din Rac face trigoane cu Saturn din Scorpion si Neptun si Chiron din Pesti. Se creeaza configuratia astrologica numita Zmeu, cu varful spre Pluto din Capricorn: transformare si restructurare interioara, care se coace la foc mic cam de multisor (in afara de Soare, celelalte planete sunt lente, grele). 

In acelasi timp Soarele din Rac si Pluto din Capricorn sunt prinse intr-o Cruce Cosmica pe Semne Cardinale, alaturi de Marte din Balanta si Uranus din Berbec: expunerea exterioara a transformarii interioare se lasa cu scantei, schimbarile de situatie sunt clare, fara echivoc, si se materializeaza complet material (sunt implicate axele caselor IV-X, II-VIII).

Adica, revenind la un limbaj simplu, obisnuit, trebuie sa facem o schimbare (configuratia Zmeu, cu varful spre Pluto din Capricorn) chiar daca aceasta nu le va conveni celor din jur, sau chiar daca ne este noua insine frica sa o facem (Crucea Cosmica pe Semne Cardinale). Trebuie sa ne gasim puterea interioara pentru a putea face fata  problemelor exterioare. 

De unde ne vine ajutorul pentru a reusi acest lucru? De la energia planetei Mercur, aflata in Gemeni, revenita in miscare directa, care face trigon la Marte si la Nodul Nord din Balanta. Avem acum capacitatea de a intelege bine lucrurile si situatiile, atata timp cat nu ne pripim si atata timp cat si noi si cei de langa noi constientizam ca schimbarile sunt necesare. 

Adica simtim nevoia de o transformare, de o restructurare, o aducem la cunostinta celor din jur si o punem in practica. Pe de o parte, noi trebuie sa facem acest lucru calm si rational, chiar daca se cam tulbura apele. Pe de alta parte, ceilalti trebuie sa inteleaga ca deciziile noastre ne privesc pe noi, nu este o reactie sau un atac la adresa lor. In al treilea rand, sa intelegem ca doar frica interioara ne tine in loc si ne blocheaza. 

Aveti puterea de a face acest lucru?



“Când eram tânăr şi liber, şi imaginaţia mea nu avea limite, visam să schimb lumea. Pe măsură ce îmbătrâneam şi deveneam mai înţelept, am descoperit că lumea nu vrea să se schimbe, aşa că am hotărât să privesc mai puţin departe şi anume, să-mi schimb doar ţara. Dar şi ea părea să fie de neclintit. În amurgul vieţii, într-o ultimă încercare disperată, am încercat să-mi schimb doar familia, pe cei apropriaţi mie, dar, vai, nici ei nu au vrut asta. Iar acum, când zac pe patul de moarte, îmi dau seama că dacă m-aş fi schimbat pe mine, mai întâi, atunci, prin acest exemplu, mi-aş fi schimbat familia şi prietenii. Încurajat şi însufleţit de ei, aş fi găsit putere să-mi fac ţara mai bună şi, cine ştie, poate chiar aş fi schimbat lumea...”

(sursa: Incursiuni în creatologie, Anca Munteanu)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu