27 mai 2014

Luna Noua in Gemeni - Peter Pan si Taramul de Nicaieri





Il mai tineti minte pe Peter Pan? Cand eram mici si era vremea povestilor, baiatul care nu voia sa creasca si locuia intr-un taram de basm ne incita la o lume plina de aventuri si fara griji. Peter Pan e vesel si lipsit de griji, copilul perpetuu din noi insine, cel care ne face sa uitam de realitate si de grijile cotidiene. Ce s-ar intampla oare daca am putea sa ramanem pe veci copii, sa nu avem nicio responsabilitate, sa avem parte de aventuri minunate alaturi de zane si pirati? Am alege sa ramanem prinsi  pe veci intr-o poveste sau ne-am maturiza si am vedea in aceasta poveste doar o etapa in procesul nostru de maturizare?

Pe data de 28 mai avem Luna Noua in semnul Gemenilor. Profilul psihologic al acestor nativi aminteste foarte mult de personajul Peter Pan. Gemenii sunt inteligenti, mobili, rapizi, spirituali. Guvernatii fiind de Mercur, pentru ei comunicarea si miscarea continuua sunt foarte importante. Le place sa vorbeasca, au simtul umorului, sunt veseli si optimisti, folosesc cuvintele cu mestesug. Fac glume, dar si ironii, vor argumente logice, dar se si joaca cu ideile si informatiile. Au nevoie de libertate de miscare, nu le place sa fie ingraditi sau judecati, isi pastreaza mereu spiritul tanar. Sunt adolescentii zodiacului. Gemenii sunt un semn mobil si dublu, ceea ce-i face adaptabili,flexibili, schimbatori. Le place sa faca mai multe lucruri deodata, cauta mereu informatii noi, interactioneaza cu oameni diversi. Flirteaza cu ideile si cuvintele, fac din insinuare o arta, dar nu cad niciodata in vulgaritate.  Sunt buni scriitori, ziaristi, profesori, sau pot face cariera in vanzari, publicitate, turism.  Sunt un fel de Peter Pan, mereu tineri, curiosi, dornici de aventuri la nivel mintal si de comunicare, in continua miscare si sociabili. Spiridusi, Argint viu, Vesnic Adolescenti sau cum vrem sa le mai spunem.

Sa aruncam o privire pe astrograma acestei Luni Noi, fiind inca sub inflenta cuvintelor de mai sus. Asadar: Soare conjuct Luna, Mercur in Gemeni. Peter Pan in actiune. Dupa tensiunea crucii cosmice pe semne cardinale de lunile trecute, atmosfera se mai destinde un pic. Simtim nevoia sa comunicam, sa facem schimb de informatii, sa tragem concluzii. Luna Noua este in trigon cu Marte in miscare directa din Balanta in casa 9: suntem gata de actiune, de aventura, mai ales la nivel relational, sau ne pregatim pentru un nou drum in viata, fie el si spiritual. Exact ca Peter Pan care porneste in cautare de noi povesti si astfel ajunge sa cunoasca familia Darling, pe Wendy si fratii ei, pe care ii ia in zbor in lumea sa cu pirati si zane, intr-o calatorie fantastica si plina de energie. Dar Luna Noua este in careu cu Neptun din Pesti in casa 3: la capatul drumului ne asteapta o lume extraordinara, dar care nu poate exista in realitate. Este Taramul de Nicaieri, o iluzie a copilariei si a tineretii pierdute. Aventura (Luna Noua in Gemeni in trigon cu Marte in Balanta) este frumoasa (Mercur in Gemeni in sextil cu Venus in Berbec), dar povestea e doar o poveste (Luna Noua in Gemeni in careu cu Neptun in Pesti) si nu se merita sa luptam pentru o iluzie (Marte in Balanta in inconjunctie cu Neptun din Pesti).  Si atunci la ce bun tot acest basm, puteti intreba? Pai raspunsul e simplu: haideti sa pornim in aceasta aventura, sa traim povestea, dar sa nu ramanem pierduti acolo! Sa redevenim copii, pentru a reusi sa ne maturizam. Sa ne batem cu piratii si sa zburam cu zanele, pentru a invata sa apreciem cu adevarat oamenii reali din jurul nostru. E timpul sa invatam ceva din povestea nostra si sa mergem mai departe (Mercur in Gemeni e in trigon cu Nodul Nord din Balanta si in sextil cu Nodul Sud si Venus din Berbec).


Ce avem de invatat? 

Cum sa ne vindecam ranile interioare.  (Trigonul Regal: Jupiter in Rac, Saturn Rx in Scorpion, Chiron in Pesti).

Cum sa ne maturizam, trecand peste relatii dureroase din trecut.  (Venus in conjunctie cu Nodul Sud in Berbec in sextil cu Mercur in Gemeni).

Cum sa nu mai luptam unii impotriva altora , ci unii langa altii. (Marte reintrat in miscare directa in Balanta, care iese incet incet din crucea cosmica pe semne cardinale).

Cum sa avem iar curaj sa luam viata in piept. (Marte in Balanta in trigon cu Luna Noua din Gemeni).

Cum sa avem curajul de a zbura intr-o lume imaginara si inteligenta de a folosi visarea pentru a ne realiza planurile concrete, materiale de viata. (Neptun in Pesti in careu cu Luna Noua dinGemeni si in trigon cu Mercur din Gemeni).

Cuvintele si povestile sa ne foloseasca ele noua, nu sa ne lasam folositi noi de ele. (Luna Noua in Gemeni).


Va recomand sa vizionati filmul In cautarea Taramului de Nicaieri, Finding Neverland (2004).
Amintesc faptul ca actorul Johnny Depp, interpretul rolului principal, este nativ Gemeni.



Citez din recomandarea facuta de www.cinemagia.ro:
Imaginatia fara limite a celui care l-a creat pe Peter Pan, puterea stilului sau sunt cele care dau o nota aparte acestei povestiri emotionante, inspirate din viata autorului scotian James Mathew Barrie. In Finding Neverland, regizorul Marc Forste si o distributie impresionanta din care fac parte Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman si Julie Christie abordeaza dintr-un punct de vedere cu totul nou romanul “Peter Pan”, un clasic al literaturii pentru copii, care este la fel de apreciat de adultii de pretutuinfdeni.

Finding Neverland imbina fantezia si realitatea de zi cu zi, privind cu aceeasi detasare dificultatile si durerile vietii de adult, dar si farmecul aparte si inocenta copilareasca a baiatului care ramane vesnic tanar.

Totul a inceput atunci cand dramaturgul scotian de succes J.M. Barrie (Johnny Depp) a asistat la premiera piesei sale, primita cu retineri de inalta societate britanica. Un adevarat geniu literar al perioadei sale, dar plictisit de aceleasi teme invechite, Barrie se afla in cautarea inspiratiei. Pe neasteptate, gaseste un subiect nemaipomenit in timp ce se plimba impreuna cu Porthos, cainele sau, prin Gradinile Kensington din Londra. Acolo, Barrie intalneste familia Llewelyn Davies: patru baietei orfani si mama acestora, o frumoasa vaduva (Winslet).

In ciuda dispretului neinduplecatei bunici a baietilor, Barrie se imprieteneste cu familia, intrecandu-se cu baietii in farse, deghizari, jocuri si tot felul de rautati, nascocind lumi imaginare pline de castele, regi, cowboy si indieni, pirati si naufragiati. Transforma simple dealuri in ascunzisuri ale unor vase de razboi, lupa cu sabii magice si zboara in regatul zanelor, iar baietii Llewelyn Davies fac cunostinta cu “Baiatul pierdut din taramul de nicaieri”.

Din emociile si aventurile acestor copii va aparea cea mai cunoscuta capodopera a lui Barrie, “Peter Pan”. La inceput, compania sa de teatru il privecte cu scepticism. In timp ce loialul sau producator Charles Frohman se teme ca va pierde totul din cauza acestui proiect nebunesc, Barrie incepe repetitiile socandu-i pe actori cu pretentii bizare, cerandu-le sa zboare peste scena, sa vorbeasca cu zane alcatuite din lumina sau sa poarte costume de crocodil.

Dar atunci cand Barrie este in sfarsit gata sa-l prezinte publicului pe Peter Pan, o tragica intorsatura a destinului il va face pe scriitor si pe cei care-l indragesc sa realizeze importanta credintei. ” (http://www.cinemagia.ro/filme/finding-neverland-in-cautarea-taramului-de-nicaieri-5269/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu