17 martie 2014

Mercur in Pesti (18 martie - 7 aprilie 2014) - Inteligenta intuitiva




“Mintea intuitiva este un dar divin, iar mintea rationala este fidelul servitor al acesteia. Noi am creat o societate care onoreaza servitorul si a uitat darul.” 
Albert Einstein


“Timpul tău este limitat, așa că nu îl irosi trăind viața altcuiva. Nu te lăsa încătusat de dogmă – să trăiești cu rezultatele gândirii altora. Nu lăsa zgomotul opiniilor altora să îți inece propria voce. Si ce este mai important, prinde curajul să îți urmezi inima și intuiția. Ele deja știu cumva ceea ce vrei să devii. Restul este pe plan secund.”
Steve Jobs

  
Cea de-a doua jumatate a lunii martie este marcata de revenirea lui Mercur in Pesti, zodie bazata pe intuitie (Neptun, guvernatorul sau modern) si spiritualitate (Jupiter, guvernatorul traditional).

Odata cu intrarea lui Mercur, rationalul, in Pesti, pe data de 18 martie, inteligenta devine intuitiva si spirituala. Desi pare o contradictie in termeni, doar asa putem forma un intreg la nivel de constient si subconstient, care ne defineste pe noi, ca oameni, care ne ridica deasupra celorlalte forme de viata si ne apropie de Divinitate. Aceasta idee este intarita acum si de conjunctia pe care o face Mercur cu Neptun (22 martie) si trigonul cu Jupiter (26 martie). Inteligenta se impleteste cu intuitia pentru a percepe spiritualul.


Pe data de 29 martie, Mercur se intalneste in Pesti cu Chiron. Este o perioada minunata pentru dezvoltare personala si vindecare sufleteasca. Cu atat mai mult cu cat Luna vine si ea sa nuanteze ceea ce simtim acum. 

Ratiunea cunoaste sufletul, inteligenta devine emotionala. Un moment de gratie, cand intuitia si inconstientul colectiv (Neptun in Pesti) isi poate pune amprenta pe inconstientul personal (Luna in sextil cu Pluto). Ranile sufletesti se pot vindeca acum prin suport si sprijin oferite de si catre cei din jur. Cu cat oferim mai mult acum la nivel emotional celorlalti, cu atat ne deschidem pentru a fi capabili sa primim in inima noastra iubirea si acceptarea).


Aceasta perioada reprezinta o incununare la nivel spiritual a celor 3 luni ramase in urma (cat a durat periplul lui Mercur prin Pesti – Varsator – Pesti). Ar trebui sa fim pe deplin pregatiti din punct de vedere spiritual pentru luna care urmeaza (formarea crucii cosmice pe semne cardinale).  Este ca si cum destinul ne intinde o mana de ajutor (Mercur e in trigon cu Nodul Nord la intrarea sa in Pesti) pentru a a invata o lectie de viata la nivel sufletesc (Mercur trigon Saturn pe 2 aprilie) care ne tot da batai de cap de ceva timp incoace (Mercur careu Saturn pe 25 ianuarie, 19 februarie, 11 martie), pentru a reusi sa infruntam evenimentele exterioare bulversante (formarea crucii cosmice pe semne cardinale). Depinde doar de noi sa fim capabili sa distingem, sa intuim mai bine zis, ce avem de facut in continuare, atunci cand vom fi pusi in fata deciziilor (Mercur intra in Berbec pe 7 aprilie).


18 martie, Mercur in Pesti
21 martie, Mercur iese din umbra retrograda
22 martie, Mercur conjunct Neptun gr. 6 Pesti
26 martie, Mercur gr. 11 Pesti trigon Jupiter gr. 11 Rac
28 martie, Mercur gr. 13  Pesti sextil Pluto gr. 13 Capricorn
29 martie, Mercur conjunct Chiron si Luna  gr. 14 Pesti
2 aprilie, Mercur gr. 22 Pesti trigon Saturn gr. 22 Scorpion
7 aprilie, Mercur in Berbec

P.S. : Albert Einstein si Steve Jobs au Soare in Pesti in astrograma natala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu