20 martie 2014

Echinoctiul de primavara 20 martie 2014 - Oraselul copiilor - energie si emotie





Echinoctiul de primavara in emisfera nordica

Soarele in Berbec

20 martie 2014, ora 18:58

Anul Nou Astrologic


Va mai aduceti aminte cand erati mici si abia asteptati sa va duceti la Oraselul Copiilor? Acum ca am crescut si lumea s-a mai schimbat ii spunem Parc de Distractii. Sau Kidsland. Si uneori simtim impulsul sa redevenim iar copii si sa ne simtim bine. Asa ca haideti intr-o vizita printr-un taram plin de energie si emotie.


 Echinoctiul sau intrarea Soarelui in Berbec marcheaza inceputul anului astrologic. Inca din cele mai vechi timpuri acestui moment i s-a acordat o importanta deosebita, fiind celebrat si sarbatorit. Este timpul propice reinnoirii, actiunii si energiei. Vegetatia revine la viata. Ziua incepe sa creasca. Lumina castiga lupta cu intunericul.

 

Anul acesta Soarele soseste in Berbec pe data de  20 martie, la ora 18:58 . Ascendentul este in Balanta. Se pune accentul mai mult decat de obicei pe relatii.

In Parcul de Distractii e imbulzire mare.. Nimeni nu a venit singur. Parinti – copii, cupluri, prieteni. Toti vor sa petreaca unii cu altii clipe minunate.


Intrand in Berbec, Soarele tinde spre o conjunctie cu Uranus. Energia este amplificata. Se simte nevoia de schimbare.

Toata lumea doreste sa se distreze. Totul e intr-o continua miscare. Masinute electrice, carusele, roti de toate felurile, lumini colorate si stralucitoare. Oamenii fug de la una la alta. Doresc sa le incerce pe toate. Vocifereaza, striga, rad, se entuziasmeaza, se enrveaza.



Mercur tocmai a intrat si el acum 2 zile in Pesti, este in conjunctie cu Neptun si iese din perioada de umbra. Ratiunea este inlocuita de intuitie, empatie, compasiune. Se doreste, constient, sau mai degraba inconstient, compensarea problemelor de zi cu zi prin crearea unei lumi interioare mai frumoasa sau prin evadarea intr-un univers mai bun, mai spiritual. Emotiile sunt deosebit de puternice si ne fac melancolici (Jupiter in Rac in trigon cu Luna in Scorpion, aceasta din urma fiind in conjuntie cu Saturn) si parca vrem sa ne reintoarcem in trecut, in copilarie, in familie (Jupiter in Rac in trigon cu Mercur Neptun in Pesti).

 

Oraselul Copiilor este un loc in care fiecare poate evada din lumea reala pentru cateva ore. Ne putem simti din nou copii. Fara griji. Fara a fi ridicoli in dorinta noastra de a ne da in masinute, in carusel, in roata. Putem manca vata pe bat, cumparam baloane si facem poze cu un clovn. Imaginatie. Personaje din desene animate. Teatru de papusi: poveste intr-o lume de poveste.


Lasam deoparte toate orgoliile si problemele la poarta Parcului de Distractii: chiar daca suntem suparati sau certati cu cei cu care am venit, convenim de comun acord sa ne simtim bine cateva ore (Mercur Neptun in Pesti trigon Marte retrograd in Balanta).


Venus, planeta guvernatoare a Ascendentului, se afla in Varsator, in sextil cu Uranus din Berbec. Placerea distractiei. Frumusetea ca sete de energie si de miscare. Iubirea ca relationare rapida, sub impulsul momentului, sau originala. 

In Oraselul Copiilor vii de dragul de a te distra. Locul este frumos prin energia emanata, prin culoare si lumini. Lumea relationeaza pe toate planurile: vii insotit, te lovesti intamplator de prieteni mai vechi, faci cunostinte noi. Ca na, daca dai nas in nas cu Mickey Mouse sau cu Minnie, trebuie sa faci cunostinta cu ei. Smile!

Luna este in Scorpion in trigon cu Jupiter din Rac. Emotiile sunt amplificate si exacerbate. Careul Luna – Venus ne atrage atentia asupra dezamagirilor la nivel sentimental. Conjunctia Luna Saturn ne trimite sa cautam raspunsul tocmai in strafundul sufletului nostru, sa ne dam seama din cauza caror rani emotionale am ajuns sa acumulam atatea probleme la nivel inconstient (Luna scorpion in trigon cu Chiron din Pesti). Atunci cand totul devine actiune, provocare si energie in jurul nostru, ne putem gasi puterea doar in noi insine (Luna sextil Pluto din casa 4), chiar daca acest lucru nu se realizeaza usor si nu ne face placere (Luna careu Venus). 

Ne simtim iar copii in Parcul de distractii, dar realizam in acelasi timp ca nu mai suntem copii.  Si intervine dezamagirea. Totul costa bani si tinem cont de buget. Masinariile par ele frumoase de departe, dar de aproape sunt vechi si cam scartiie. Suntem in Oraselul Copiilor dar realizam ca nu vom mai fi niciodata in Lumea Copiilor. Puritatea sufleteasca o putem redobandi prin renuntarea la emotiile negative, lucrand cu noi insine, nu prin amagire si iluzie. Tot ce e in afara noastra sunt focuri de artificii. Ce e in noi e jar mocnit.



In tot acest periplu prin Parcul de Distractii ne-a insotit Clovnul.


Clovnul. Masca vesela. Plin de energie si avant (Soare Uranus in Berbec), ii face pe toti sa rada si sa se distreze (Uranus sextil Venus). Treaba lui este sa relationeze cu ceilalti (Ascendentul in Balanta) si sa-i atraga intr-un univers vesel si lipsit de griji (Marte in Balanta trigon Mercur Neptun in Pesti).

Clovnul. Omul din spatele mastii. Cel care isi tine emotiile ascunse si le cenzureaza cu grija (Luna si Saturn in Scorpion). Cel care, chiar daca are supararile sale (Luna careu Venus), performeaza pe scena publica a vietii Luna trigon Jupiter casa 10). Suflet cu masca de zambet.

Clovnul pe care il vad toti (Ascendentul in Balanta).

Omul pe care nu il vede nimeni (Marte retrograd in Balanta in casa 1).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu