13 februarie 2014

Mesajul din sticla - Mercur in Varsator si Pesti - 11 ianuarie - 7 aprilie 2014




“Iubita mea Ana, 


M-am gandit intreaga mea viata la tine. Atunci cand am plecat eram tanar si credeam ca lumea imi va oferi totul. De fapt am lasat totul langa tine. Am calatorit pe toate marile si oceanele, am strabatut toate continentele am cunoscut foarte multi oameni. Si nu te-am aflat pe tine nicaieri altundeva, decat in gandurile mele. Am cautat si-am cautat si te-am pierdut pe tine. Mai tii minte cand ti-am oferit un trandafir albastru si ti-am spus ca tu esti la fel de speciala pentru mine pe cat este el? N-am stiut sa te pretuiesc cum se cuvine si nu am mai gasit niciodata o floare atat de speciala. Viata mi-a oferit totul si abia atunci am inteles ca tu fusesei de fapt totul pentru mine. Nu stiu daca ne vom mai intalni vreodata, nu stiu daca acest mesaj va ajunge la tine. Dar tot ce mai conteaza e ca te-am iubit si te voi iubi numai pe tine. 

Stefan”.

Puse mesajul intr-o sticla o sigila si o arunca in ocean.



Asa isi incepu mesajul din sticala calatoria sa in imensitatea de apa. Trecura ore, si apoi zile si luni, sau poate ani. Sticla nu mai stia sa masoare timpul. Ziua se incalzea sub lumina soarelui. Noaptea adormea sub razele lunii. Inota alaturi de delfini, trecu prin furtuni. Ii placea oceanul, dar uneori se simtea pierduta. Stia ca poarta cu sine un mesaj important, dar la ce folos oare?

Intr-o zi valurile o adusera pe un tarm indepartat. Un batran pescar o gasi si o lua cu el acasa. O cerceta pe toate partile si vazand cat e de veche se hotara sa o duca la un muzeu. 

Acolo fu catalogata, etichetata si apoi uitata intr-o vitrina. Ii era dor de zilelele cand oceanul o invaluia cu dragostea valurilor sale, de pescarusii guralivi, de lumina soarelui. Acum era doar un simplu exponat de muzeu. Lumea se oprea arareori in dreptul sau. Ce sens mai avea oare mesajul pe care-l continea? 

Trecura iar saptamani, si luni, si ani. Intr-o zi cineva deschise vitrina in care se afla si o puse pe o masa de studiu. Fu deschisa si mesajul citit. Era un tanar student la istorie care facea practica in muzeu. Se simtise fascinat de sticla si de mesajul pe care-l putea contine de cand o vazuse. Toata lumea ii spusese ca e doar un text vechi, ca nu se stie cine era expeditorul si cui fusese destinat cu precizie. Era doar o curiozitate. Dar tanarul nu se lasa asa usor. Scana mesajul si se duse la un ziar local, care publica un articol legat de vechiul mesaj din sticla.

Articolul avu un succes neasteptat. Toate marile trusturi de presa il preluara. Peste tot se vorbea doar despre sticla si mesajul sau? Cine fusese Stefan? Dar Ana? De cand era mesajul? Oare nu se putea face in asa fel incat mesajul sa ajunga la destinatara? Se puse un premiu urias pentru oricine putea da informatii. Oamenii citeau mesajul si se intrebau de ce se renuntase la o iubire atat de mare? Oare ei cum ar fi procedat daca ar fi fost intr-o situatie asemanatoare?

Intr-o zi o tanara se prezenta la ziar cu o scrisoare. Spuse ca o gasise printre lucrurile bunicii sale, dupa moartea acesteia.

“Iubitul meu Stefan,
Te-am indepartat din viata mea crezand ca slujba este mai importante decat dragostea. Tu voiai sa calatoresti, sa cunosti lumea, eu doream doar sa am o cariera de succes. N-am stiut sa merg in viata alaturi de tine. Am fost fericita, am ajuns acolo unde am dorit pe plan profesional, si totusi n-am mai iubit pe nimeni. Inima mea a calatorit alaturi de tine mereu. Acum la ce-mi mai folosesc toate diplomele obtinute si toti banii? Singurul lucru pe care-l mai pretuiesc este trandafirul albastru pe care mi l-ai dat tu cand ai plecat. S-a uscat, si-a pierdut parfumul, dar il port mereu cu mine. 

Ana”

Alaturi de srisoare era un trandafir albastru uscat si vechi.

Impactul mediatic fu si mai puternic. Oamenilor le placeau stirile senzationale, mai ales cele cu fond emotional. Tinerei ii fu oferit premiul si fu invitata la televiziune sa povesteasca despre bunica sa. Ea insa refuza totul. Nu-si dori decat sa obtina sticla cu mesajul din ea. Muzeul nu avu incotro si i le dadu, pentru ca ea era mostenitoarea destinatarei de drept.

Tanara il cauta pe studentul care gasise sticla si mersera impreuna pe malul oceanului. Acolo introdusera in sticla mesajul initial, scrisoarea si trandafirul albastru, o sigilara si o aruncara in apa. Apoi o urmarira cum se ideparteaza, mana de mana. Iubirea incepu sa creasca in inimile lor.

Sticla isi incepu iar calatoria pe apele intinse. Acum nu se mai simtea singura si inutila. Purta cu ea o comoara. Se bucura de viata si visa ca era purtata de aripile destinului.Poate ca intr-o zi, dupa ce vor trece luni, si ani, va ajunge undeva, la un mal. Acolo o vor gasi doi indragostiti si vor citi mesajele. Vor pune trandafirul si mesajele la loc de cinste in casa si in inimile lor si isi vor promite ca ei nu se vor desparti niciodata: 

“Te voi Iubi mereu, Ana.”

“Nu te voi parasi niciodata, Stefan.”




Din punct de vedere astrologic, de la inceputul lui ianuarie si pana la inceputul lui aprilie 2014, odata cu parcursul lui Mercur prin Varsator si Pesti, care include si retrogradarea sa, traversam o perioada complexa si complicata. Nu putem vorbi doar despre pozitia lui Mercur in Pesti, sau doar despre mersul sau retrograd prin Pesti, apoi prin Varsator si iar prin Pesti. Trebuie sa aruncam o privire asupra intregului fenomen: Mercur prin Varsator si Pesti intre 11 ianuarie si 7 aprilie 2014.


Ianuarie
Mercur in Varsator, in mers direct
11 – 31 ianuarie 2014
Varsatorul este un semn de aer, fix, zodia mentalului superior. Mercur reprezinta informatiile, comunicarea. Mercur se simte foarte bine in Varsator in general. Ideile si opiniile sunt puternice, originale, inventive, gasim usor solutii rationale problemelor care ne intereseaza. Am spus in general, pentru ca acest tranzit prin Varsator este unul destul de dificil: Mercur face careu la Axa Nodurilor Lunare de pe Scorpion – Taur (14 ianuarie), si alt careu la Saturn din Scorpion (25 ianuarie), totul pe fundalul retrogradarii planetei Venus si a crucii cosmice pe semne cardinale. Ianuarie este o luna predispusa confruntarii de orgolii, a luptelor mediatice sau pentru putere, care nasc frustrari si restrictii (Mercur careu Saturn) si incapacitatea de a vedea clar care este scopul tuturor acestora la nivel de destin (Mercur careu Axa Nodurilor Lunare). Sunt si doua aspecte pozitive in aceasta perioada. Mercur sextil Uranus din Berbec (17 ianuarie) si trigon Marte din Balanta (24 ianuarie), care ne ofera capacitatea de a lupta pentru ideile noastre si de a le propaga la nivel relational sau social. Dar Marte si Uranus sunt in opozitie si prinse in crucea cosmica pe semne cardinale, iar Mercur poate doar media conflictele sau poate incerca sa le analizeze, dar rezultatele nu se vor vedea acum.


Februarie
In februarie aspectele se nuanteaza. Scade gradul de conflict la nivel de comunicare (Venus intra in mers direct si crucea cosmica se destrama pentru moment), dar nu prea mai vedem lucrurile limpede si clar (Mercur intra in Pesti si apoi in miscare retrograda). Odata cu reintoarcerea lui Mercur in Varsator, este o perioada buna sa intelegem problemele din ianuarie, sa revenim asupra unor idei sau discutii mai vechi. Luna februarie poate fi impartita in doua mari perioade:

Mercur in Pesti
31 ianuarie – 13 februarie 2014
cu subperiaodele:
Mercur in Pesti in mers direct 1 – 6 februarie
Mercur in Pesti in mers retrograd 6- 13 februarie
Pestii sunt un semn de apa, mutabil, zodia intuitiei ai a imaginatiei, a fanteziei si a inspiratiei. In Pesti, Mercur este in exil si in cadere si se intalneste cu Neptun, aflat in domiciliu. Prima subperioada a lunii (1 – 6 februarie), atat timp cat Mercur este in miscare directa, este propice plonjarii in profunzimea sufletului uman, in spiritualitate si clarviziune, in arta si poezie. Ratiunea superioara din Varsator din ianuarie este inlocuita in prima jumatate a lunii februarie de intuitia superioara. Inspiratia ia locul analizei. Odata cu retrogradarea lui Mercur in Pesti (6 – 13 februarie) suntem cuprinsi de o stare de reverie si de visare (sentimente descrise in articolul anterior, aici). Paradoxal pentru lumea practica si rationala in care traim, aceasta perioada are si aspectele ei pozitive. De undeva de sus sau din astral primim semnale pe cale intuitiva care sa ne arate daca suntem sau nu pe drumul cel bun in viata, desi nu a venit inca timpul sa vedem si rezultatele concrete, practice (Mercur trigon Nodul Nord din Scorpion si sextil Nodul Sud din Taur pe 2 februarie in miscare directa si pe 11 februarie in miscare retrograda). Este un moment de gratie, spiritualitate in forma sa cea mai inalta. Daca nu suntem insa deschisi spre spiritualitate sau daca suntem ancorati prea mult in real si in materialitate putem resimti acum doar deziluzii, deceptii, tradari, ne putem lasa prada viciilor sau vedem in jurul nostru doar confuzie si eroare.

Mercur retrograd in Varsator
13 – 28 februarie 2014
In a doua jumatate a lunii februarie, se schimba iar registrul, prin intrarea lui Mercur retrograd in Varsator. Asa cum am vazut, in general, Mercur se simte bine in Varsator. Dar, fiind acum in miscare retrograda, intervin intarzieri si neintelegeri la nivel de comunicare. Nu este o perioada buna pentru a demara proiecte noi, pentru a semna acte in acest sens, negocierile de orice fel nu dau rezultatele scontate, impresiile si parerile pe care ni le facem acum se vor dovedi gresite mai tarziu si vor trebui rectificate. Este insa o perioada buna pentru orice incepe cu “RE”: regandire, reanalizare, reorganizare, reconectare cu situatii sau persoane din trecut, reconsiderare a unor idei si planuri mai vechi. Este favorizata munca de cercetare, catalogare, cautare in trecut, investigare de orice natura. Direct vizati sunt Gemenii si Fecioarele (Mercur este planela lor guvernatoare), dar si Balantele si Varsatorii (semne de aer) sau persoanele cu Mercur retrograd in astrograma natala (atata timp cat nu se fac aspecte negative intre tranzitul lui Mercur si pozitia lui natala). Sa ne uitam in urma, la luna ianuarie, atunci cand Mercur a fost tot in Varsator dar in miscare directa. Acum revin in discutie idei si probleme de atunci sau tindem sa regandim situatiile din acele momente sau sa intelegem de ce s-au intamplat lucrurile atunci in modul respectiv. Zilele cele mai importante sunt 14 – 16 februarie. Pe 14 februarie avem Luna Plina, pe 15 februarie conjunctia inferioara Mercur Soare, pe 16 februarie, Mercur trigon Marte. Avem acum posibilitatea sa capatam raspunsuri la intrebarile noastre privind trecutul. Observam unde am gresit noi sau ceilalti, la ce trebuie sa renuntam si ce trebuie pastrat in viata noastra. In special in relatii este bine sa intelegem ca orgoliul si lupta pentru putere nu ne sunt de niciun folos, ca trebuie sa iertam pentru a putea merge mai departe alaturi de aceeasi persoana sau pentru a putea face fata altui om nou in viata noastra. Sunt vizati in mod special cei care au planete in semnele fixe: Varsator, Scorpion, Leu si Taur. Sa incercam sa nu ne victimizam, ci sa realizam ca avem de invatat o lectie de viata din toata aceasta perioada (Mercur careu Saturn din Scorpion, 19 februarie). Februarie se termina cu iesirea lui Mercur din miscarea retrograda.


Martie
Aceasta luna poate fi impartita si ea in doua perioade distincte, prin mersul lui Mercur in miscare directa prin Varsator si apoi prin Pesti.

Mercur in miscare directa in Varsator
28 februarie – 17 martie 2014

In prima jumatate a lui martie se reediteaza unele evenimente sau situatii care tin de comunicare cu care ne-am confruntat in ianuarie si asupra carora am meditat in a doua jumatate a lunii februarie. Daca au ramas probleme de rezolvat, acum trebuie sa o facem. Pornim la drum insa frustrati, obositi, dezamagiti, pe fondul careului Mercur Saturn, care se reediteaza pe 11 martie. Sa ne reamintim ca acest careu a mai fost realizat la grad exact pe 25 ianuarie si 19 februarie. Acum sunt ultimele eforturi. Daca am avut tarie si forta de caracter am iesit dint toate aceste incercari mai intelepti, chiar daca acest lucru presupune renuntare si frustrare. Rezultatele se vor vedea in jurul datei de 2 aprilie, cand Mercur din Pesti va face trigon cu Saturn din Scorpion.
Tot in aceasta perioada e momentul sa punem la lucru enargia rezultata din trigonul Marte Mercur (14 martie). Ce-am facut bine, ce idei corecte am avut pe implinirea anterioara a acestui trigon ( 24 ianuarie si 16 februarie) ? E timpul  sa folosim practic aceasta energie. Aceasta idee este intarita si de trigonul Mercur Nodul Nord (si sextilul Mercur Nodul Sud aferent) din data de 16 martie. Acum intelegem si aplicam la nivel de relatie, practic si rational  (Nodul Nord a intrat in Balanta) ceea ce destinul ne trimisese pe calea intuitiei, subtil, anterior, pe 2 si 11 februarie, cand Mercur in Pesti  facuse trigon cu Nodul Nord aflat atunci pe Scorpion. Sa folosim aceasta intelepciune si maturitate pentru a ne pregati in vederea preluarii energiei rezultate din crucea cosmica pe semne cardinale ce incepe sa se formeze din nou.

Mercur in Pesti
17 martie – 7 aprilie 2014
Cea de-a doua jumatate a lunii martie este marcata de revenirea lui Mercur in Pesti. Este o perioada minunata pentru dezvoltare personala si vindecare sufleteasca: Mercur in conjunctie cu Neptun (22 martie), trigon Jupiter (26 martie), sextil Pluto (28 martie), conjunctie Chiron (29 martie) si trigon Saturn (2 aprilie). Este o incununare a celor 3 luni ramase in urma, la nivel spiritual (asa cum prima jumatate a lunii fusese la nivel rational si relational). Ar trebui sa fim pe deplin pregatiti pentru luna care urmeaza. Pe 7 aprilie Mercur isi incheie parcursul prin Pesti si intra in Berbec. Dar asta este o alta poveste.


Vi s-au parut cam ample de aceasta data explicatiile tranzitelor astrologice? Este o perioada mai complexa si a necesitat o privire de ansamblu. Sunt predispozitii diferite, dar ele se leaga si depind unele de altele. La nivel personal, lucrurile se nuanteaza si mai mult, in functie de astrograma prsonala. Astfel, se pot simti aceste energii la nivel de cariera, servici, bani, dragoste, casa studii, calatorii, etc. Priviti cu atentie harta natala si observati in mod particular cum sa folositi aceste informatii.



Povestea mesajului din sticla de la inceputul articolului a venit ca o exemplificare a ceea ce ar putea sa se intample pe tranzitele actuale. Sa incerc o “traducere astrologica”:
Dragostea pierduta e tranzitul lui Mercur prin Varsator pe fondul crucii cosmice pe semne cardinale si a retrogradarii planetei Venus. Mesajul din sticla e Mercur. Acesta isi incepe calatoria pe ocean si va ajunge inapoi tot acolo (Pesti). Pare paradoxala la inceput utilitatea sa practica, e doar o sticla pierduta intr-o imensitate si totusi ce impact va avea in final (Mercur conjunct Neptun). De undeva de sus destinul vegheaza calatoria mesajului si vom cunoaste sensul sau la momentul potrivit (Mercur trigon Nodul Nord). Sticla calatoreste mult timp aparent pierduta in ocean (Mercur retrograd). Sticla ajunge la un mal, este gasita (Mercur retrograd in Varsator), dusa la un muzeu, etichetata si catalogata (Luna Plina, conjunctia inferioara Mercur Soare), dar uitata intr-o vitrina (Mercur careu Saturn). Apoi studentul decide sa faca mesajul cunoscut (Mercur direct Varsator). Urmeaza boom-ul mediatic (Mercur trigon Marte). Tanara aduce scrisoarea pereche (Mercur trigon Nodul Nord care a trecut in Balanta). Sticla e aruncata iar in ocean (Mercur iar in Pesti).  E posibil ca ea sa nu-si fi terminat inca drumul si sa mai aiba impact si asupra altor persoane? Mercur conjunct Neptun. Oricum ar fi, daca trecutul ramane trecut, macar mesajul din sticla a ajutat alti oameni sa-si invete lectia de viata si sa aprecieze ceea ce destinul le trimite.
In functie de casa pe care o tranziteaza Mercur in astrograma natala, puteti pune in locul sintagmei “mesajul din sticla”, “iubire”, “bani”, “cariera”, “calatorii”, etc si vezi vedea cum prinde aripi povestea voastra personala.


Am ales sa public acest articol azi, odata cu intrarea lui Mercur retrograd in Varsator. Sau odata cu metafora gasirii mesajului din sticla. Sper ca informatiile sa ajunga sa foloseasca celor care au nevoie.


Pentru cei pasionati sau curiosi, atasez datele strict tehnice.  De la aceasta baza de date a pornit povestea si analiza astrologica.

Mercur in Varsator, in mers direct, 11 – 31 ianuarie
11 ianuarie, Mercur in Varsator
14 ianuarie, Mercur gr. 4 Varsator careu Nodul Nord gr. 4 Scorpion
17 ianuarie, Mercur gr. 8 Varsator sextil Uranus gr. 8 Berbec
24  ianuarie, Mercur gr. 20 Varsator trigon Marte gr. 20 Balanta
25  ianuarie Mercur gr. 22 Varsator careu Saturn gr. 22 Scorpion

Mercur in Pesti, in mers direct , 31 ianuarie – 6 februarie
31 ianuarie, Mercur in Pesti
2 februarie, Mercur gr. 1 Pesti trigon Nodul Nord gr. 1 Scorpion
5 februarie,  Mercur conjunct Neptun gr. 4 Pesti

Mercur in Pesti, in mers retrograd , 6 - 13 februarie
6 februarie, Mercur retrograd
11 februarie, Mercur retrograd gr. 1 Pesti trigon Nodul Nord gr. 1 Scorpion

Mercur retrograd in Varsator, 13 – 28 februarie
14 februarie, Luna Plina pe axa Varsator – Leu, gr. 26
15 februarie,  conjunctia inferioara Mercur retrograd Soare gr. 27 Varsator
16 februarie, Mercur retrograd gr. 26  Varsator trigon Marte gr 26 Balanta
19 februarie, Mercur retrograd gr. 23 Varsator careu Saturn gr 23 Scorpion

Mercur in Varsator, in mers direct, 28 februarie – 17 martie
28 februarie, Mercur in miscare directa, gr 18 Varsator
11 martie, Mercur  gr. 23 Varsator careu Saturn gr 23 Scorpion
14 martie, Mercur  gr. 26  Varsator trigon Marte gr 26 Balanta
16 martie, Mercur gr. 28 Varsator trigon Nodul Nord gr. 28 Balanta

Mercur in Pesti, 17 martie – 7 aprilie 2014
17 martie, Mercur in Pesti
22 martie, Mercur conjunct Neptun gr. 6 Pesti
26 martie, Mercur gr. 11 Pesti trigon Jupiter gr. 11 Rac
28 martie, Mercur gr. 13  Pesti sextil Pluto gr. 13 Capricorn
29 martie, Mercur conjunct Chiron gr. 14 Pesti
2 aprilie, Mercur gr. 22 Pesti trigon Saturn gr. 22 Scorpion
7 aprilie, Mercur in Berbec


Avem asadar:

Mercur in Varsator
11 – 31 ianuarie
13 februarie – 17 martie

Mercur in Pesti
31 ianuarie – 13 februarie
17 martie – 7 aprilie

Mercur in miscare directa, 11 ianuarie – 6 februarie
Mercur in miscare retrograda, 6 – 28 februarie
Mercur in miscare directa, 28 februarie – 7 aprilie

Mercur si  Nodul Nord
14 ianuarie, Mercur gr. 4 Varsator careu Nodul Nord gr. 4 Scorpion
2 februarie, Mercur gr. 1 Pesti trigon Nodul Nord gr. 1 Scorpion
11 februarie, Mercur retrograd gr. 1 Pesti trigon Nodul Nord gr. 1 Scorpion

Mercur trigon Marte
24  ianuarie, Mercur gr. 20 Varsator trigon Marte gr. 20 Balanta
16 februarie, Mercur retrograd gr. 26  Varsator trigon Marte gr 26 Balanta
14 martie, Mercur  gr. 26  Varsator trigon Marte gr 26 Balanta

Mercur si Saturn
25  ianuarie Mercur gr. 22 Varsator careu Saturn gr. 22 Scorpion
19 februarie, Mercur retrograd gr. 23 Varsator careu Saturn gr 23 Scorpion
11 martie, Mercur  gr. 23 Varsator careu Saturn gr 23 Scorpion
2 aprilie, Mercur gr. 22 Pesti trigon Saturn gr. 22 Scorpion

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu