22 decembrie 2013

Venus retrograd in Capricorn - Povestea printului transformat in broasca






Venus retrograd in Capricorn


21 decembrie 2013 - 31 ianuarie 2014

28 grade – 13 grade Capricorn


Povestea printului transformat in broasca


Astazi vom povesti despre broaste. Sau depre Venus retrograd. Adica supa de broaste cu aroma de Venus retrograd. I have put a spell on me si uite ce-a iesit! 
Sau haideti sa o luam intr-un mod mai serios, daca-mi permiteti: retrogradarea planetei Venus inteleasa prin comparatie cu povestea printului transformat in broasca.

Asadar, povestea clasica...
A fost odata un print foarte frumos, bogat si rasfatat care credea ca toata lumea il iubeste si are tot ce isi doreste pe acest pamant. Intr-o zi o vrajitoare l-a salvat de la moarte si i-a cerut sa o ia de sotie drept rasplata. Printul a refuzat, nerecunoscator, caci considera ca el merita se se casatoreasca doar cu o printesa de rangul sau, la fel de bogata si de frumoasa ca si el. Jignita, vrajitoarea l-a transformat pe data intr-o broasca. Blestemul putea fi rupt doar in momentul in care va gasi printesa care va fi dispusa sa il primeasca in casa ei si mai mult de atat, sa vrea sa il sarute. Transformat in broasca, ramas fara frumusete si avere, printul a trebuit sa invete sa iubeasca cu adevarat si sa aprecieze dragostea in defavoarea rangului si a avereii. Mai mult decat atat, a trebuit sa gaseasca o femeie care sa fie dispusa, la randul ei, sa il aprecieze asa cum era si sa treaca peste toate greutatile pentru a rupe vraja. Povestea e cu happy-end, normal, dar raman de insusit invatamintele sale.


De unde pana unde supa de broaste cu aroma de Venus retrograd? Pai avem asa: una bucata print frumos si bogat (Venus si a sa reputatie), care isi pierde peste noapte prerogativele (retrogradare), adica mai exact pozitia sociala (Capricorn). Ca de fapt asta-i baiul: am mai vazut noi printi broaste, da erau printi! 
 
Si retrograda si in Capricorn si prinsa in hora crucii cosmice pe semne cardinale: hai sa dam vina pe Venus! sau la ce e buna pe lumea asta o broasca?
Hmmm....ce intrebare e asta?
Broastele  sunt bio-indicatori, cu ajutorul lor se pot trage concluzii foarte importante despre ecosistemul respectiv, de exemplu daca acesta e poluat.  Ele se hrănesc cu ţânţari, căpuşe şi alte insecte purtătoare de boli periculoase pentru specia umană.In plus, broaştele sunt folosite în cercetarea medicinală care contribuie la salvarea de vieţi omeneşti.
Aha...s-a trezit Capricornul: a deliberat realist si a gasit imediat avantajele strategice ale pozitiei de broasca in societate. Da, numai ca saracul print nu stie ce a dat peste el si cum sa se comporte intr-o asa situatie (e cam retrograd de cap de broasca), mai ales ca toata lumea uraste si prigoneste bietele animalute (crucea cosmica). Trebuie sa-si reconsidere statutul si sa se faca iubit si apreciat si in conditiile actuale.

Sa vedem cat timp va sta printul transformat in  broasca. Pardon, Venus retrograd: intre 21 decembrie 2013 si 31 ianuarie 2014 (28 grade – 13 grade Capricorn). Adica 40 de zile si 40 de nopti (cu aproximatie!). Vraja, vraja, - retrogradare, retrogradare, dar cu aroma de semnificatii spirituale ca deh! mai trebuie si sa invatam ceva din toata povestea asta. Acest numar ne duce cu gandul la o perioada in care, prin retrospectie si reanaliza putem reconfigura viata noastra (re-re-re e specific retrogradarilor). Si ma gandesc aici la cele 40 de zile de post si la ce ne invata de fapt acesta perioada. Mai mult, Venus este in Capricorn, iar acesta este guvernat de Saturn, cel care ne invata lectiile de viata. 

Atunci cand e retrograd, Venus ne da posibilitatea de a face curatenie la nivel relational, de a observa cine ne iubeste asa cum suntem, sau pe cine iubim asa cum este el/ea de fapt. Pentru a merita sa fim iubiti cu adevarat nu trebuie sa fim toti printi sau printese, putem fi si broaste, dar cu frumoase calitati princiare. 

Tot in aceasta perioada pot reveni in viata noastra persoane din trecut. Ceva de genul: mai, broasca asta pe care o stiu eu de ani de zile, are calitati de print!

Nu se recomanda inceperea unor relatii noi sau cu persoane pe care le cunoastem acum pentru ca acestea nu sunt ce par a fi. Ca daca facem cunostinta cu o broasca acum, nici prin cap nu ne trece ca ar putea fi un print. Sau daca vedem printi peste tot in jur, mai mult ca sigur ca nu-s decat broaste deghizate!

Venus retrograd in Capricorn ne atrage atentia si asupra respectului pe care il avem pentru noi insine. Poate ca nu frumusetea si bogatia sunt cele care primeaza, ci ceea ce reusesti sa faci cu ele. Ideea ar fi ca daca ai ramane intr-o zi brusc fara ele, lumea sa te poata aprecia si sa te recunoasca in continuare.

Venus retrogradeaza cam la 18-20 luni, cu aproximatie, dar in semne diferite. Pentru a retrograda in aceeasi zodie, Venus are nevoie de 8 ani. Mai concret, Venus a mai fost retrograd in Capricorn intre 24 decembrie 2005 si 3 februarie 2006. Priviti in urma la acea perioada din viata dumneavoastra si incercati sa recunoasteti situatii sau sentimente care vin acum. Ce s-a intamplat atunci sau ce ati simtit? Atentie insa: lucrurile vor avea aceleasi tipare, dar amanuntele se vor schimba. Venus retrograd functioneaza similar intr-o anumita zodie, dar conjuntura se schimba: restul astrogramei isi schimba configuratia, celelalte planete sunt in pozitii diferite. Invatam din trecut, dar aplicam pentru viitor. Si ca sa revenim la broastele noastre: ele sunt la fel, dar in balti diferite. Sau intr-un fel intelegem povestile cand suntem copii, si in alt fel cand suntem adulti.
 
Asadar, odata intrata in retrogradare, Venus este privata de frumusete si bogatie. Trebuie sa se intoarca spre sine insasi ca sa-si descopere adevarata valoare. Se cere o re-evaluare, re-gandire si re-transformare din interior. Venus retrograda este broasca cea urata, dispretuita de toti si ocolita de prieteni. Si totusi, abia acum isi poate descoperi identitatea adevarata, dincolo de poleiala stralucitoare. Cine ii ramane alaturi si cine stie sa aprecieze frumosul din urat, bogatia din lipsuri?



Sa ne uitam acum punctual la momentele importante ale perioadei 21 decembrie 2013 - 31 decembrie 2014:

 
1) Printul e transformat in broasca


Venus intra in miscare retrograda
21 decembrie

Venus la gradul 28 Capricorn
Ascendentul la 27 grade Fecioara
Venus este singura planeta neaspectata si se afla in casa 4.
Careul in T intre Marte – Pluto – Uranus, opozitia Pluto - Jupiter



2) Broasca isi vede chipul oglindit in lac si isi da seama ca nu mai e print
Venus in opozitie cu Lilith
7 ianuarie 2014
Venus in conjunctie cu Mercur
8 ianuarie 2014

Venus la gradul 23
Crucea cosmica pe semne cardinale:
Uranus si Luna in Berbec
Jupiter in Rac
Marte in Balanta
Venus, Mercur, Soare, Pluto in Capricorn



3) Broasca realizeaza de ce a fost transformata si ce are de facut pentru a redeveni print
Venus in conjunctie cu Soare
11 ianuarie 2014

Venus la gradul 21 Capricorn
Ascendentul la gradul 19 Gemeni
Crucea cosmica pe semne cardinale inca prezenta
Venus e in casa 8
Venus in sextil cu guvernatoarea Capricornului, Saturn
 Venus e eaxct la jumatatea distantei 28 grade – 13 grade Capricorn



4) Broasca redevine print
Venus in miscare directa
31 ianuarie 2014

Venus la gradul 13 Capricorn
Ascendentul la gradul 15 Balanta
Careul in T: Venus conjuct Pluto – Uranus - Jupiter



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu