03 decembrie 2013

Luna Noua in Sagetator - Lupta ideilor la nivel social




Luna Noua in Sagetator
3 decembrie 2013



Lupta ideilor la nivel social

Pe data de 3 decembrie 2013, ora 2:22, are loc fenomenul de Luna Noua, prin conjunctia Soarelui si a Lunii la gradul 10 in Sagetator. Ascendentul este in Balanta, gradul 11.

De la inceputul lunii octombrie, evenimentele au fiert la foc mic, putine au razbit la suprafata, eforturile s-au depus mai ales la nivel emotional si sufletesc – zodiile de apa au primat ca forme de manifestare.

Zilele ce urmeaza aduc o schimbare de structura si de energii: pe 3 decembrie avem Luna Noua, pe 5 decembrie, Mercur intra in Sagetator, iar pe 8 decembrie, Marte soseste pentru 8 luni in Balanta: focul se inteteste cu aerul. Incepe sa iasa la iveala tot ce am tinut ascuns pana acum, frustrarile nu mai pot fi tinute sub control, ideile devin combative si se transforma in sageti taioase.

Sagetatorul este un semn de foc, mutabil, care iubeste libertatea si calatoriile, care este mereu in cautare de noi frontiere la nivel intelectual si spiritual. Conjunctia Soarelui si a Lunii in acest semn are loc in casa 3, domeniul schimbului de idei si a comunicarii, a drumurilor de scurta durata si a iesirilor in aer liber. Focul Sagetatorului este intetit de trigonul catre Uranus din Berbec: energia unor noi inceputuri, dorinta de explorare si experimentare.. Sa nu uitam nici faptul ca Soarele este guvernatorul Leului, semnul dorintei de afirmare, alta zodie de foc. Marte, guvernatorul Berbecului, se afla in receptie mutuala si in sextil cu Mercur: de aici curajul de a vorbi, de a ne exprima nevoile si de a lupta pentru ideile noastre.

Toate bune si frumoase pana aici, am fi tentati sa ne rezumam doar la: comunicare si libertate. Sa ne uitam totusi mai in amanunt.


Luna Noua este in careu cu asteroidul Chiron. Intervine astfel furia, frustrarea, incapacitatea de autovindecare la nivel personal. Vindecatorul spiritual al tuturor (Chiron in Pesti) se dovedeste neputincios in fata propriilor rani si iese in fata strigandu-si durerea, e gata sa-si dea viata pentru libertatea ideilor sale ce i-ar putea aduce vindecarea.

Ascendentul momentului este in Balanta, semnul relatiilor sociale, Luna Noua in casa 3, comunicarea. Dar guvernatoarea Balantei, Venus, si guvernatorul Sagetatorului, Jupiter, sunt in opozitie pe axa camin, familie – cariera, imagine publica (casele 4 – 10): micul si marele benefic se cearta, fiecare considera ca stie adevarul si nu fac decat sa puna si mai mult gaz pe foc. Pozitia lui Jupiter pare sa primeze acum, iar prin conjunctia sa cu Lilith aduce in discutie pe plan social (casa 10) lupta pentru a discerne intre bine si rau. Dar in definitiv ce e bine si ce e rau? Din ce pozitie trebuie sa privim lucrurile? Mai avem noi oare claritatea necesara (Jupiter e retrograd) sau suntem manati de pasiune si instincte (Jupiter conjunct Lilith)?

Opozitia Jupiter – Venus isi poate gasi rezolvarea exact pe momentul de Luna Noua din Sagetator prin trigonul si sextilul pe care le fac la aceasta. Soarele si Luna sunt insa exact langa steaua regala Antares, care are o natura martiana, facand oamenii mai duri si beligeranti, evenimentele mai dramatice, senzationale si extreme. Deci energia conflictuala de pe axa caselor 4 – 10 se focalizeaza in casa 3: la nivel individual creste nevoia de comunicare, la nivel de mase de oameni, se iese in strada.

Dupa cum observam, aceste zile vin cu energii diverse, de eliberare, dar conflictuale, mai ales la nivel de idei si forme de manifestare sociale. Este timpul ca focul sa fie purtat de sageata cuvantului, independenta sa fie obtinuta prin puterea morala, ranile sa fie vindecate prin sacrificiu.

Putere si intelepciune sa avem cu totii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu