16 septembrie 2013

Noul mostenitor al Marii Britanii



Pe 22 iulie 2013, ora 4:24 pm s-a nascut urmatorul mostenitor al Marii Britanii.
La o prima privire am impresia ca el va insemna o cotitura in istoria monarhismului.

Trigonul pe semne de apa, precum si Ascendentul si Soarele tot pe apa ne duce cu gandul mai mult la un lider spiritual, iar Venus conjunct Regulus ne arata ca va conduce mai mult prin sensibilitate si frumusetea sentimentelor. Ideea de spiritualitate profunda e accentuata de aglomerarea de pe Casa 8 si de trigoanele pe care le fac Mercur - Chiron pe Casa 4, dar si Marte Jupiter cu Saturn pe Casa 12.

Iar punctul de cotitura pentru monarhie pe care-l va reprezenta rezida tocmai in careul in T: cei doi guvernatori ai ascendentului sunt in opozitie (Pluto in Capricorn si Marte in Rac) si-si descarca energiile prin intermediul dublului careu cu Uranus in Berbec pe casa CASEI (regale?). Rezulta o restructurare in forta a structurilor impuse de familie si de mediul in care e nascut, o reconfigurare a CASEI.


Poate ca va fi sau nu va fi sfarsitul monarhiei britanice, dar cu siguranta aceasta nu va mai fi la fel.
Nodul Nord pe Casa 12 pe Scorpion vine in plus sa accentueze ideea de retragere, de izolare, tocmai pentru ca e nevoie de o regenerare (Mercur,guvernatorul Casei 10 e conjuct cu Vertex pe Casa 8, casa Scorpionului).

Venus e cea mai apropiata planeta de MC si conjucta cu Regulus, putem spune ca reprezinta regalitatea, monarhia pe aceasta astrograma. Si aici vedem lovitura de gratie: opozitia cu Neptun, deziluzie a regalitatii, asa cum a fost ea inteleasa, gandita, trecuta in "hrisoave" pana acum (casele 3-9). Dar este nevoie de aceasta deziluzie a regalitatii, tocmai pentru ca acest copil sa-si implineasca destinul sau cu adevarat spiritual, reprezentat de Marele trigon pe semne de apa.

Asa ca poate nu s-a nascut un lider politic, un monarh, ci un om intelept, un om care va ajunge la sufletele tuturor, dar care va trebui sa rastoarne lumea pentru aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu