16 septembrie 2013

Meryem Uzerli



Data nasterii - 12 august 1983 in Kassel, Germania


Intre anii 2002-2003 a studiat actoria în Hamburg la Schauspielstudio . A jucat în cîteva piese de teatru în Germania.
A devenit cunoscuta dupa ce a inceput sa joace in serialul turcesc "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii", care descrie domnia unuia dintre cei mai faimoşi sultani ai Imperiului Otoman, Suleyman Magnificul (1520-1566), prezentând cuceriri militare, intrigi de palat şi rivalităţile din harem.

Meryem Uzerli este o adevarata Leoiaca, ambitioasa si hotarata, plina de vitalitate si foarte populara, trasaturi pe care le imprumuta si personajului sau, sultana Hurrem. Cine altcineva decat o Leoiaca ar putea intruchipa cu atata convingere o regina?


Sa ne uitam la planetele ce tin de creativitate: Luna in Balanta o face o persoana sociabila si cu un dezvoltat simt artistic, Venus in Fecioara ii aduce atentia la detalii. Ceea ce o face insa sa straluceasca este pozitia lui Neptun retrograd in Sagetator in conjuntie cu Nodul Sud, in trigon cu Soarele si in sextil cu Pluto Saturn. Ce configuratie frumoasa, dinamica si plina de imaginative pentru un artist! Conjuctia Neptun retrograd pe Sagetator, zodia calatoriilor, cu Nodul Sud, trecutul, predispune spre o interpretare deosebita a personajelor istorice (calatoria in trecut). Trigonul se face cu Soarele pe Leu – personaje glorioase, regi, regine, care au schimbat lumea (sextilul cu Pluto Saturn in Balanta).

Nu am gasit ora nasterii dar am considerat (din motive pe care le voi detalia imediat) ca avand Ascendentul in Sagetator. Asta i-ar adauga actritei un plus de originalitate, inspiratie si independenta si i s-ar potrivi foarte bine si din punct de vedere fizic, Soarele in Leu si Ascendentul in Sagetator creeaza premizele pentru native frumosi, stralucitori, corpolenti (are 1.73 m inaltime si este destul de voluptoasa, a luat simțitor în greutate de îndată ce a renunțat la fumat și la activitățile sportive - conjuntia Jupiter Uranus pe casa 1). Pasiunile lui Meryem sunt înotul, baschetul, echitația. Apreciază naturalețea, in viata de zi cu zi neapeland la machiaj.

Stabilind acest Ascendent, am avea Soarele pe casa 9, a calatoriilor si a strainatatii. Pentru rolul Hurrem a trebuit sa plece de acasa, din Germania, si sa traiasca la Istanbul, fara sa cunoasca limba turca. A invatat turceste pe masura ce a filmat pentru serial. La data acceptarii rolului,in 2011, Soarele progresat atinge Mercurul natal pe casa 10, a carierei. Marte natal ar fi pe casa 8, trigonul cu Jupiter Uranus explicand dorinta actritei din copilarie de a se face medic si activitatea sa ca voluntar într-un spital destinat bolnavilor de cancer. Careul Marte in Rac - Pluto Saturn in Fecioara a facut insa ca ea sa fie prea sensibila pentru aceasta meserie (plînge cînd i se iau probe de singe). In plus, ea a renuntat la rolul care i-a adus consacrarea in urma unei depresii cauzata de o dezamagire amoroasa. Caci da, in ciuda personalitatii sale exterioare atat de stralucitoare si puternice, actrita are si o latura ascunsa, emotiva si incercari personale dureroase – Marte e in Rac, intr-o pozitie nu prea fericita, Venus in Fecioara in careu cu Jupiter Uranus.

Trebuie sa marturisesc ca imi place si ca ma uit la serialul turcesc “Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii”. Este singura telenovela sau serial de genul soap opera la care m-am uitat vreodata. Unul dintre merite il are si interpretarea actritei Meryem Uzerli. Sper sa mai auzim de ea sis a o mai vedem si in alte productii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu