23 septembrie 2013

Echinoctiul de toamna septembrie 2013





  Echinoctiul marcheaza inceputul toamnei din punct de vedere astronomic. Soarele intra in Balanta. Este data in care ziua este egala cu noaptea. De la acest moment incolo zilele incep sa scada, ier noptile devin din ce in ce mai lungi.

Anul acesta echinoctiul de de toamna are loc pe 22 septembrie, 23:44, ora Romaniei. Ajungand in Balanta, Soarele aduce un suflu nou la nivelul relatiilor, facandu-ne,  in mod normal, mai diplomati, mai deschisi catre iubire. Ascendentul momentului e la gradul 17 Rac, cu Jupiter in prima casa. Inca un accent pus pe sentimente. Odata cu intrarea Soarelui in semnul cardinal al Balantei observam de obicei o schimbare de registru la nivelul evenimentelor. In acest an insa vechile probleme ramase nerezolvate sunt in prim plan: careul Marte cu planetele din Scorpion e inca prezent, crucea cosmica pe semne cardinale se va forma din nou din weekend, iar conjunctia Saturn Venus Nodul Nord e inca vedeta acestei saptamani. De ce consider aceasta conjunctie ca fiind punctul principal al acestui echinoctiu?

Asa cum am vazut echinoctiul de toamna reprezinta intrarea Soarelui in Balanta. Si ma repet doar pentru a observa faptul ca guvernatoarea acestui semn (Venus) si planeta aflata in exaltare aici (Saturn) sunt in conjunctie in Scorpion, alaturi de Nodul Nord, in casa 5, a iubirii si creativitatii (casa guvernata la randul ei de Soare). In plus, aceasta conjunctie este cea mai aspectata, e ca si cum ar dirija toate energiile planetare ale momentului:

-          opozitie cu Luna, guvernatoarea Ascendentului
-          sextil cu Pluto, care tocmai a intrat in miscare directa
-          trigon la Chiron
-          inconjunctie cu Uranus
-          trigon cu Lilith
-          trigon Venus-Jupiter
-          careu cu Marte

Momentul exact al conjunctiei Saturn Venus Nodul Nord ne-a marcat tuturor vietile saptamana trecuta. Acum sunt ultimele zile in care mai putem inca intelege sensul sau: iubirea (Venus) ca lectie (Saturn) de viata (Nodul Nord). E ca si cum timpul (Saturn) ar transcede cursul sau firesc (Nodul Nord), si nu mai conteaza nimic altceva decat dragostea (Venus), ceea ce ne ajuta sa ne vindecam ranile (trigon Chiron) si sa ne invingem fricile (trigon Lilith).  Tot acest proces se petrece in interiorul nostru, daca avem forta necesara sa ne sondam propriul suflet (Scorpion). Sa nu ne asteptam la evenimente venite din exterior, ci la schimbari interioare. In momentul echinoctiului, Luna fiind in opozitie cu Saturn Venus Nodul Nord, vom avea posibilitatea de a simti, de a intui foarte clar acest lucru, fie ca ne place, fie ca nu: daca intelegem lectia de viata, vom putea lasa in urma ranile sufletesti pentru a reconstrui pe noi baze, mai solide (sextilul cu Pluto) si vom fi pregatiti pentru o noua iubire (trigonul Venus – Jupiter). Daca negam in continuare importanta lectiilor de viata, vom ajunge intr-un punct in care simtim ca lucrurile scapa de sub control (Saturn Nodul Nord inconjuctie Uranus) si ca soarta ne loveste din nou (Marte careu Venus).

Mie personal, conjunctia Saturn Venus Nodul Nord si multiplele sale valente imi aminteste de Cesária Évora si de cantecele sale. Succesul sau pare curios pentru lumea in care traim, unde imaginea este totul. Cesária Évora, cantareata cu picioarele goale (în semn de respect pentru cei care trăiesc în sărăcie), aflata la varsta a treia (Saturn), care a trecut prin viata si a fost greu incercata (Saturn Nodul Nord) canta cu melancolie despre iubirile trecute (Saturn Venus), dar cu o pasiune intensa, mistuitoare (Scorpion). In astrograma natala, interpreta are Luna la gradul 6 in Scorpion. 





Horoscop 23 – 29 septembrie 2013

Berbec
Relatiile de orice fel sunt in prim plan saptamana aceasta. Va trebui sa treci printr-un proces de interiorizare, sa cauti raspunsuri in tine insuti si sa alegi cu intelepciune. Greu lucru pentru un Berbec, cel care daca vrea ceva, vrea acum si priveste spre viitor si inspre exterior.

Taur
Iubirea este atat de aproape si totusi pare atat de departe. Fa curatenie la nivel sentimental, ia decizii, si lucrurile se vor clarifica daca se constientizeaza nevoia unor noi baze, a unor noi forme de expresie. Daca esti singur, renunta la melancolia iubirilor din trecut, pentru a face loc uneia noi.

Gemeni
Munca pe care o faci in prezent iti capteaza toata atentia. Daca ai depus un efort sustinut in domeniul potrivit tie, acum culegi roadele, poti fi promovat sau poti primi responsabilitati noi. Daca simti ca munca pe care o faci nu te reprezinta sau nu-ti aduce satisfactii, e timpul sa vezi ce nu merge, dar cauta raspunsurile in tine insuti, nu da vina pe altii. 

Rac
Familia, caminul, copiii si cei dragi sunt pe primul loc in aceasta saptamana. Cauta cauzele problemelor actuale in trecut si incearca sa intelegi ce te-a adus in situatia asta. Daca ai o familie si copii, trebuie sa clarifici situatia cu acestia. Daca nu ai, incearca sa vezi unde ai gresit de esti singur si nu mai repeta erorile din trecut.

Leu
Trebuie sa stabilesti noi baze in viata ta, sa restructurezi totul. Culegi informatii, pornesti pe un drum nou. E bine sa iei deciziile necesare cu privire la casa in care locuiesti, cu privire la familie, pentru ca situatia nu mai poate continua ca pana acum. Sau poate ca e timpul sa te gandesti sa-ti intemeiezi o familie, sa faci un copil sau sa te muti intr-o casa noua.

Fecioara
Relatiile cu vecinii, cu fratii sau cu alte persoane pe care le vezi zilnic ar trebui restructurate in aceasta saptamana. Observa ce sta la baza conflictelor cu acestia. Nu cumva te-ai incapatanat tu prea mult cu privire la o problema ce tine de comunicare? Renunta voluntar la tot ce te trage inapoi, priveste inspre viitor. Nu te mai lovi de amanunte, incearca sa vezi imaginea de ansamblu.

Balanta
Problemele financiare iti capteaza toata atentia. Acestea nu sunt noi, sunt situatii mai vechi care se cer rezolvate. Acum e data scadentei. Daca pierzi niste bani sau renunti la niste bunuri, fa-o fara resentimente si incearca sa inveti din situatiile care te-au adus aici. Pe de alta parte, daca ai luat deciziile corecte la timp, acum incep sa se vada rezultatele, primesti bani sau noi propuneri de afaceri.

Scorpion
Treci printr-o perioada de transformari personale profunde. In general, Scorpionul e zodia asociata Pasarii Phoenix. Acum e timpul sa intelegi acest lucru. Scapa de tot ceea ce te trage inapoi, de tot ce te incorseteaza si nu te lasa sa evoluezi.. Transformarea trebuie sa vina din interior, dar deschiderea trebuie indreptata spre exterior. Implica-te mai activ in viata sociala.

Sagetator
Treci printr-un proces de interiorizare in aceasta saptamana. Incearca sa analizezi si sa intelegi ce merge si ce nu merge in viata ta, cine-ti sunt prietenii si cine-ti sunt dusmanii. Intoarce-te cu gandul in trecut pentru a lua decizii pentru viitor. Vezi cine esti cu adevarat si ce-ti doresti de la viata. Daca esti multumit de rezultat, inseamna ca ai reusit sa te maturizezi, daca nu, identifica punctele slabe si lucreaza asupra lor.

Capricorn
Prietenii si grupul social din care faci parte ridica anumite probleme pe care trebuie sa le rezolvi. Gandeste-te cu atentie la situatia in care te gasesti tu in raport cu ei. Poti relua legaturi cu prieteni vechi, de care nu ai mai auzit demult. Sau esti pus in situatia de a face curatenie: renunti la oamenii care te-au dezamagit. Calitatea prietenilor, nu cantitatea lor, conteaza cu adevarat.

Varsator
Cariera se afla intr-un punct de cotitura. Daca ai muncit serios in acest sens, simti ca tocmai s-a incheiat o etapa in viata ta si privesti su optimism catre viitor. Primesti noi propuneri tentante de colaborare, ti se ofera noi oportunitati. Daca ai amanat mult prea mult timp deciziile necesare, acum te simti presat din toate partile, ai impresia ca esti nedreptatit.

Pesti
O perioada profund spirituala. Nu poti intelege sensul acestor zile rational, logic, si prin intuitie si sensibilitate. Sistemul tau de valori se cere restructurat. Te intrebi daca este corect si daca ti se mai potriveste tot ce ai invatat pana acum. Poate e timpul sa pornesti intr-o noua calatorie spirituala. Vei observa ca daca vei alege exact ceea ce are nevoie sufletul tau, vei intalni persoane care te vor iubi si sprijini neconditionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu