16 septembrie 2013

Crucea cosmica pe semne cardinale – Mercur – 14-20 septembrie 2013





Punere in scena astrologica in 4 unghiuri



Actori principali
Pluto, tumultuos si misterios, are puterea de a transforma si de a regenera.
Uranus, intempestiv si vijelios, vine sa rastoarne vechile structuri si sa revolutioneze ideile.
Jupiter, expansiv si generos, insufla curaj si pune temelii solide.
Planetele personale (Soare, Venus, Mercur, Marte) ne implica personal, ne ofera un rol pe marea scena a vietii.

 Actori secundari
Luna, sentimentala si sensibila, cerne prin sita fina a sufletului nostru, toate evenimentele.
Saturn, in tandem cu Nodul Nord, ne arata cum ne putem intelege destinul.
Neptun, alaturi de Chiron, ne ajuta din umbra sa ne urmam si sa ne implinim visele.

Bufonul sau nebunul
Lilith, curajul si intelepciunea de a lucra cu fata ascunsa a ispitei si cu “nebunia” din fiecare dintre noi, frica de necunoscut si de ridicol.

Regizor
Eu, Tu, Noi, universul.


Preambul

Pe data de 25 ianuarie 2008 Pluto a intrat in Capricorn. Va sta aici pana pe 21 ianuarie 2024, asa ca are timpul si rabdarea necesara sa supervizeze transformarile si restructurarile la nivelul intregii societati. Ambitia creste, ies la iveala greseli din trecut, tot ce nu a fost solid construit se darama pentru a se reconfigura pe baze noi.

Uranus a intrat in Berbec pe 27 mai 2010 si va ramane aici pana pe 15 mai 2018. Lucrurile incep sa se precipite. Evenimentele bruste, dar de scurta durata, cu rol declansator, adauga dinamism si spirit de initiativa aricarei actiuni. Originalitatea si creativitatea sunt sustinute si apreciate, dar trebuie sa avem curaj si initiativa pentru a le promova.

Cand energiile lui Uranus si ale lui Pluto incep sa se impleteasca intr-un careu, ies flacari. Ce-o fi oare? Artificii, scantei? Explozii, ciocniri, caderi, rasturnari de situatii? Inventie sau obsesie?
Uranus si Pluto s-au prins intr-un careu extrem de dinamic si acum, vorba romanului, trebuie sa joace in hora! Se vor intalni la grad exact de 7 ori , inainte de a definitiva actiunile pe care le-au starnit. 

Pe 25 iunie 2013 Jupiter trece in semnul Racului. S-a configurat cel de-al treilea unghi al crucii cosmice. Jupiter vine triumfal, generos, imparte promisiuni in stanga si-n dreapta, sustine optimismul si generozitatea. Dar sunt oare oamenii pregatiti sa primesca aceste daruri? Pentru ca ele nu sunt materiale, ci vin sa ne implineasca sufleteste, sa ne ajute sa evoluam spiritual. Acesta este adevaratul sens al lui Jupiter in Rac. Cine nu va intelege acest lucru, va ramane doar un simplu bufon, un “nebun” supus lumii materiale (Jupiter e in tandem cu Lilith).

Crucea cosmica pe semne cardinale – Planetele personale

Observam in aceste zile (si o vom mai face pana la vara, in mai multe etape), cum incepe sa se formeze si sa se destrame o cruce cosmica pe semne cardinale prin sosirea pe rand, in Balanta, a planetelor personale: Venus (21 -31 august), Mercur (14 – 20 septembrie), Soare (2 – 12 octombrie), Marte (25 decembrie 2013 – 9 ianuarie 2014,apoi momentul de maxim extrem de periculos 22 – 23 aprilie 2014). 

Ele au trecut deja peste celelalte trei unghiuri asa ca se presupune ca au invatat ceva din lectiile oferite de Pluto, Uranus si Jupiter. E randul lor sa ia decizii. Pluto si Uranus, planete grele, au adus schimbari la nivel general, de tari, de guverne, institutii. Jupiter “a coborat” energia in planul socialului, a adus cu evenimente si accidente de grup. Planetele personale vin acum sa ne impulsioneze la nivel de individ. Schimbarea a inceput mai demult, dar acum incepem sa vedem rezultatele. Ne place sau nu ne place (Venus), daca nu vom trece totul prin filtrul ratiunii (Mercur), nu vom putea, noi, la nivel de individ (Soare), sa luptam pentru a ne lua viata in propriile maini (Marte). Avem astfel energia necesara de a evolua si de a ne reinventa. Dar avem oare si intelepciunea necesara de a intelege si de a actiona in aceasta directie?


Crucea cosmica pe semne cardinale – Mercur

Etape


Mercur in Balanta careu Pluto in Capricorn, la gradul 9.

14 septembrie, ora 23:30
Ascendentul momentului este in Gemeni, la gradul 27.
Mercur este in casa 5, Pluto in casa 7, Uranus in casa 11, Lilith in casa 1, Jupiter in casa 2.
Suntem bombardati cu informatii diverse din toate partile (ascendentul in Gemeni), dar trebuie sa discernem cu responsabilitate adevarul de minciuna (Lilith pe casa 1). Grupurile sociale sunt in fierbere (Pluto in casa 7), ideile sunt inflamate de cea mai mica scanteie (Uranus in casa 11). Oamenii tind sa-si sustina ideile cu fermitate (Mercur pe casa 5), chiar daca nu-si asuma responsabilitatea aplicarii lor (Marte in casa 3 careu Saturn Nodul Nord).


Mercur in Balanta opozitie Uranus in Berbec, la gradul 11.

16 septembrie, ora 9:40.
Ascendentul momentului este in Balanta, la gradul 24.
Mercur pe casa 12 scoate la iveala tot ce a fost tinut secret, ascuns, acoperit, de catre interesele individuale (Uranus in Berbec) in defavoarea unui grup social (Balanta). Se vorbeste despre schimbare (Pluto in Capricorn in casa 3), dar trebuie sa avem mare grija la tendinta de manipulare (Lilith) si exploatare interesata (Jupiter) a momentului.  Dreptunghiul mistic  format de Marte, Mercur, Luna si Uranus ar putea lumina ca un far intreaga situatie, dar numai daca avem puterea de a simti si de a actiona in interesul general (Luna in Varsator).
  

Luna Plina la gradul 26 Pesti
19 septembrie, ora 14:13.
Ascendentul momentului este in Sagetator, la gradul 18.
Luna plina actioneaza pe axa comunicarii (casa 3 – 9) si dubleaza puterea de expresie a lui Mercur (aflat acum in casa 10) la nivel social. Vocea poporului se impune cu necesitate. Oamenii se aduna, ies in strada, isi cer drepturile. Orice actiune are si o reactiune. Daca un grup social militeaza pentru ceva, se va ggasi un alt grup care sa militeze impotriva. Rezultatele deciziilor luate pana acum la nivel de tara si de guvern incep sa se vada (conjunctia Saturn Nodul Nord Venus in casa 10). Se doreste schimbarea, reevaluarea unosr structuri (Pluto in Capricorn in casa 1) si exista sansa ca aceasta sa se faca drept urmare a presiunii maselor de populatie (Jupiter in Rac in casa 7). Atentie insa din nou la manipulare, la interesele oculte din spatele evenimentelor (opozitia Pluto – Lilith).


Mercur in Balanta careu Jupiter in Rac, la gradul 16.

20 septembrie, ora 5:30.
Ascendentul momentului este in Fecioara, la gradul 10.
Incep sa se vada in mod concret primele rezultate ale acestor zile framantate. Ascendentul in Fecioara pune accent pe nevoia de materializare a ideilor propagate, Mercur in casa 2 isi cere recompensa, aduna ce a semanat, culege roadele muncii sale. Baza lucrurilor se regenereaza (Pluto in casa 4) ca urmare a revolutiei la nivel spiritual (Jupiter in casa 11). Ce ramane in urma acestei furtuni mediatice? Lilith in Rac in casa 10. Lilith, parte a crucii cosmice, alaturi de Mercur, Pluto si Uranus. Lilith, parte a trigonului regal, alaturi de Chiron si conjunctia Saturn Nodul Nord Venus. Lilith este singurul punct care se integreaza atat in crucea cosmica, cat si in trigonul regal. Lilith, nebunul si bufonul, care le stie pe toate, care interpreteaza informatiile si evenimentele in maniera personala si apoi manipuleaza totul. Asadar, cat e adevar si cat e amagire in aceasta saptamana?



Horoscop



Berbec
Partenerul isi cere drepturile. vocifereaza, doreste sa fie ascultat. Vine cu idei noi. Vrea sa duca relatia la un alt nivel. Asculta ce are de zis. Fa un pas inapoi, nu te mai pune pe tine pe primul plan. Fii tu cel intelept sapatamana aceasta si nu inflama si mai mult spiritele.

Taur
Suprasolicitare la locul de munca. Sefii te trag la raspundere, colegii pun presiune, apar sarcini noi, toata lumea te cauta, te intreaba, te barfeste. Ia-ti un moment de liniste si respira. Pune-ti gandurile in ordine si incearca sa nu te implici prea mult.

Gemeni
Pentru tine provocarile la nivel de comunicare vin de la copii, de la cel iubit sau tin de creativitate. Incepe scoala, asa ca esti in febra pregatirilor, cei tineri au o multime de intrebari, esti pus in fata unor decizii de prea mult timp amanate. Pe latura ce tine de creativitate, iti vin multe idei, ai de finalizat proiecte, dar simti ca cei din jur iti pun piedici. Ia un moment de liniste si inearca sa pui cap la cap toate informatiile.

Rac
Familia si caminul sunt pe primul loc in aceasta saptamana. Decizii, decizii, decizii. Daca ai idei noi, incearca sa lasi sa treaca perioada, pentru a le implementa. Daca cei din familie trag de tine din toate partile, pastreaza echidistanta. Nu inflama spiritele, ci incearca sa fii stalpul de sprijin al caminului tau.

Leu
Suna telefonul non-stop? casuta de email s-a umplut de mesaje? esti mereu pe drumuri? Toata lumea din jur vrea brusc sa vorbeasca cu tine? Respira! Alege doar ce e urgent, restul va trebui sa astepte pana saptamana viitoare. Discerne cu atentie toate informatiile care vin catre tine. Cat e adevar si cat e minciuna? Gaseste-ti linistea in famile.

Fecioara
Ai muncit mult la un proiect social si acum incep sa se vada rezultatele. Numai ca mai sunt 1001 de amanunte de rezolvat in ultimul moment. Nu stii cum sa imparti bugetul, trebuie sa supervizezi munca tuturor. Trebuie sa intelegi ca nu poti face totul singur. Mai imparte si altora din sarcinile tale.

Balanta
Esti in atentia tuturor saptamana aceasta. Functionezi la turatie maxima la nivel intelectual. iti vin idei noi, iei legatura cu diverse persoane, ti se cere sfatul, ti se da replica. Esti in mijlocul unei furtuni la nivel comunicational.  Ia o pauza. inchide telefonul, televizorul, calculatorul si gandeste-te la ce este cu adevarat important pentru tine.

Scorpion
Te simti mult prea expus saptamana aceasta. Daca esti genul mai retras, simti cum toate informatiile incep sa vina la tine, desi nu le-ai cerut tu. Daca esti implicat social, descoperi secrete, deconspiri dusmani, lumea vine la tine sa se destainuiasca. Poate ca ar fi mai bine sa te intorci catre spiritualitate si catre introspectie. Nu lasa sa ajunga la sufletul tau decat informatiile de care ai nevoie.

Sagetator
Discutii intense si aprinse cu prietenii sau in grupul tau social. Unii te ataca, unii te lauda, esti hotarat sa faci ordine, dar nu stii de unde sa incepi. Se aduna mult prea multe informatii si nu stii pe cine sa mai crezi. Incearca sa fii nepartinitor, sa gandesti la rece, sa nu iei decizii cu sufletul. Asteapta sa se limpezeasca lucrurile, sa se aleaga graul de neghina pentru a lua o decizie.

Capricorn
Cariera e pusa pe primul loc in aceasta saptamana. Poate te gandesti de mai mult timp sa faci o schimbare sau poate zilele acestea afli ca trebuie sa iei o decizie radicala in acest sens. Primeste propunerile, dar cantaresti lucrurile in liniste. Daca esti liderul unui grup social iti va veni greu sa coordonezi lucrurile din cauza informatiilor contradictorii de care esti inconjurat sau esti chemat sa mediezi conflicte

Varsator
Ti se ivesc oportunitati de a invata ceva nou, de a urma anumite cursuri. iti faci planuri, cantaresti argumentele pro si contra, nu stii ce sa alegi din multitudinea de informatii. Pleci la un drum lung, participi la conferinte, ai posibilitatea de a evolua la nivel spiritual. Ia un moment de respiro si gandeste-te la Divinitate. Ce mesaje primesti in acest sens? Asculta-ti intuitia.

Pesti
Pune accentul pe spiritualitate in aceasta saptamana. Retrage-te undeva in sufletul tau, asculta-ti constiinta, limpezeste-ti inijma. rezolvarea tuturor problemelor tine de tine, ai si intuitia necesara, si informatiile de care ai nevoie. Este timpul sa decizi cine iti e prieten si cine nu, pe cine iubesti si pe cine nu, indiferent de aspectele materiale implicate, fara sa tii cont de bani sau alte beneficii. puterea sta doar in interiorul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu