16 septembrie 2013

Catherine Collard



Catherine Collard, 11 august 1947 – 10 octombrie 1993, a fost o pianista franceza. A intrat la Conservatorul din Paris la varsta de 14 ani, castigand de-a lungul timpului numeroase premii (Claude Debussy, Olivier Messiaen, etc). A murit de cancer la varsta de 46 de ani.
 

Catherine Collard este o Leoiaca cu puternice influente aeriene. Este focul purtat pe culmi inalte de forta ratiunii. Are nu mai putin de 5 planete in Leu (Mercur, Venus, Pluto, Saturn si Soare), acest stelium facand doua sextile cu Luna in Gemeni si Neptun in Balanta. Superb triunghi minor intre planetele artistice Venus Luna Neptun! Uitandu-ma la aceste aspecte si ascultand Schumann in interpretarea ei, am fost dusa cu gandul la metafora Leului inaripat: a avut forta dea a zbura, de a ne inalta gandurile si sentimentele cat mai sus prin muzica sa.






Personal, mi-a placut foarte mult interpretarea sa a lui Schumann si nici nu e de mirare faptul ca i-a inteles si i-a redat muzica atat de bine: Catherine Collard are Luna in Gemeni, iar Schumann are Soarele in Gemeni.
Din pacate nu avem ora sa de nastere asa ca vom ignora casele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu